Didžiausią būrį - 20 politikos veteranų, buvusių parlamentarų subūrusios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, pirmumo teisė rinkimų sąraše vis dėlto priklauso pastarąjį kartą rinkimus laimėjusiems parlamentarams, o kiti lieka šiems už nugaros, nes "tokia yra partijos metodika". Preliminariame partijos rinkimų sąraše atsidūrė eksparlamentarai Sigita Burbienė, Antanas Valys, Vaclovas Karbauskis, Jūratė Juozaitienė, Nikolajus Medvedevas ir kiti.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" preliminariame rinkimų sąraše - 4 Seimo nario mandatą anksčiau turėję politikai, Liberalų ir centro sąjungos - 6, Liberalų sąjūdžio - 3.

Tik valdantieji konservatoriai po savo sparneliu nepriglaudė nė vieno tokio asmens. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna dienraščiui tvirtino, kad išankstiniame partijos sąraše nė vieno buvusio parlamentaro nėra dėl TS-LKD vidaus tvarkos ir gausaus dabartinių Seimo narių skaičiaus. "Galimus kandidatus siūlo skyriai, tada jie svarstomi. Taip ir išėjo, kad nepasiūlytas nė vienas buvęs parlamentaras. Be to, dabartinėje frakcijoje Seime yra 45 žmonės. Dauguma jų yra patekę į preliminarų vienmandatininkų sąrašą", - aiškino jis.

R.Alekna taip pat pridūrė nesistebintis, kad dabartinių opozicinių partijų "rezervas" toks didžiulis. "Jie pralaimėjo rinkimus, tad daug kas nepateko į dabartinį Seimą. Tačiau ir mes priimame visus, kadangi patyrę žmonės visada pageidaujami", - tikino TS-LKD atstovas.