Todėl komitetas pakartotinai Vilniaus miesto savivaldybės prašo atsižvelgti į Sveikatos reikalų komiteto sprendimą ir vykdyti Vyriausybės nutarimą, "priešingu atveju dėl viešojo intereso gynimo bus kreiptasi į Generalinę prokuratūrą".

Seimo Sveikatos reikalų komiteto duomenimis, Vilniaus miesto savivaldybė, neatsižvelgusi į komiteto nuomonę, sprendimo projekto "Dėl nekilnojamojo ir kito turto Antakalnio g. 124 nuomos konkurso sąlygų tvirtinimo" svarstymą įtraukė į šių metų gegužės 2 d. savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę.

Balandžio 11 d. Seimo sveikatos reikalų komitetas svarstė Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės direktoriaus kreipimąsi.

Ligoninės direktorius Adolfas Berūkštis komitetą informavo, kad be jo žinios Vilniaus miesto savivaldybėje sudaryta darbo grupė, turėjusi parengti Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės veiklos ir turto nuomos konkurso sąlygas.

Antano Matulo vadovaujamas Seimo Sveikatos reikalų komitetas nusprendė Vilniaus miesto savivaldybei pasiūlyti stabdyti sudarytos darbo grupės veiklą, primena ELTA.

Savivaldybei taip pat siūloma įgyvendinti Vyriausybės 2009 m. gruodžio 7 d. nutarime "Dėl sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo trečiojo etapo programos patvirtinimo" numatytą viešosios įstaigos Vilniaus miesto universitetinės ligoninės ir viešosios įstaigos Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės sujungimą į juridinį asmenį "Viešoji įstaiga Vilniaus savivaldybės ligoninė".