"Jie domėjosi skrydžių planavimu, skrydžių fiksacija, skrydžių duomenimis, kaip teikiamos oro eismo paslaugos, koks yra pasiskirstymas tarp Lietuvos valdžių išduodant leidimus tokiems skrydžiams", - BNS po susitikimo sakė CAA direktorius Kęstutis Auryla.

Pasak jo, delegacijos nariai domėjosi skrydžiais 2003-2006 metais, tačiau nepateikė pakankamai tikslių duomenų.

"Jie minėjo konkrečius skrydžius, bet labai nekonkrečiu laiku - tai yra laikotarpis nuo 2003 iki 2006 metų. Tokią informaciją norint gauti, reikia ją turėti daug konkretesnę, nes skrydžių duomenys yra valstybės įmonės "Oro navigacija" archyve", - BNS sakė K.Auryla.

Jis sakė, kad informacijos apie su Centrinės žvalgybos valdyba (CŽV) siejamus skrydžius anksčiau buvo prašiusios ir nevyriausybės organizacijos ir tokia informacija buvo pateikta.

Europos Parlamento delegacija trijų dienų vizitą Lietuvoje pradėjo trečiadienį. Jie jau susitiko su Generalinės prokuratūros vadovybe, teisingumo ministru, prezidentės patarėjais, apsilankė spėjamoje CŽV įkalinimo centro vietoje Antaviliuose, kur dabar veikia Valstybės saugumo departamento (VSD) mokymo centras.

Lietuvoje 2009 metų pabaigoje per parlamentinį tyrimą buvo identifikuoti du objektai Vilniuje ir šalia sostinės, kur galėjo būti įrengtos patalpos sulaikytiesiems laikyti.

Tyrimo metu taip pat nustatyti keli su JAV Centrinės žvalgybos valdyba (CŽV) siejami skrydžiai į Vilnių ir į Palangą, vykę 2003-2006 metais, tačiau neatsakyta į klausimą, ar į Lietuvą atskraidinti įtariamieji terorizmu.

Po šių išvadų prokurorai pradėjo atskirą tyrimą, bet pernai sausį jį nutraukė.