Antradienį vykusiame frakcijos posėdyje B. Bradauskas atsiprašė visų, kuriuos įžeidė jo žodžiai, esą tik turtingi politikai gali būti sąžiningi, nes neturtingus galima pigiai nupirkti. Parlamentaras pripažino netinkamai išdėstęs savo mintis ir neturėjęs omenyje to, kaip jo žodžius suprato kiti politikai.

"Praėjusią savaitę žiniasklaidoje buvo daug kalbama apie Turto mokesčio įstatymą. Dalyvaudamas vienoje iš televizijos laidų, karštų diskusijų metu pasakiau taip, kad mano žodžiai galbūt galėjo ką nors įžeisti, - antradienį išplatintame pareiškime patikino B. Bradauskas. - Sakydamas, kad verslininkai gali geriau dirbti Seime, turėjau omenyje ne jų išskirtinumą, o didesnę patirtį ekonomikoje, finansų išmanyme. Jokiu būdu neteigiau ir neteigiu, kad Seime reikalingi tik turtingi žmonės".

B. Bradauskas pabrėžė "visais savo darbais ir veiksmais visada remiąs darbo žmogų". Tai esą rodo ir jo pateiktos Turto įstatymo pataisos, pagal kurias turto mokestis nebūtų taikomas ne itin turtingiems. Jis taip pat patikino nepritariąs mokesčiams už transportą, nes "automobiliais važinėja visi, ne tik tie, kurie turi didesnes negu vidutinės pajamas".

"Įstatymus, kurie kalba apie neturtinguosius, gyniau ir ginsiu. O tų, kuriuos įžeidė mano mintis, pasakyta bendrame kontekste, noriu atsiprašyti", - pažymėjo parlamentaras.

"Tai įspėjimas mums visiems atsargiau reikšti savo mintis. Žodis, išlėkęs žvirbliu, neretai gali sugrįžti jaučiu", - Eltai sakė Socialdemokratų frakcijos narė Irena Šiaulienė.

Anot parlamentarės, po B. Bradausko atsiprašymo nebeliko būtinybės jo žodžius svarstyti partijos etikos komisijai.

Socialdemokratų partijos vadovas premjeras Algirdas Brazauskas nieko ydinga B. Bradausko pareiškimuose neįžvelgė. Antradienį kalbėdamas interviu Lietuvos radijui A. Brazauskas teigė, jog B. Bradauskas nekalbėjo apie socialdemokratines vertybes, o tik pareiškė savo nuomonę apie mokesčius.

Socialdemokratų partijos garbės pirmininkas, Europos Parlamento narys Aloyzas Sakalas dienraščiui "Lietuvos rytas" pareiškė, jog B. Bradauskas, praėjusią savaitę televizijos laidoje pareiškęs, kad juo turtingesnis politikas, juo mažiau jis yra linkęs vogti, ir priešingai - neturtingi žmonės yra nevykėliai, kuriems nėra ką veikti Seime, turėtų būti pašalintas iš partijos. Anot jo, Seimo nario akibrokštą turėjo apsvarstyti partijos etikos komisija.