Kaip rodo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos paskelbti duomenys, kaip visuomet, didžiausią dalį lėšų "suvalgė" parlamentarų automobiliai - jų nuoma ir techninė priežiūra.

Už automobilių nuomą moka ne tik Seimo nariai, bet ir ministrai, kuriems priklauso tarnybinis transportas. Antai užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis per pirmąjį šių metų ketvirtį už parlamentinėms išlaidoms skirtas lėšas transporto nuomai išleido 5190 litų, dar 1127 litų atsiėjo jo techninė priežiūra ir remontas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas už automobilio nuomą nemoka, bet jo techninė priežiūra už tris mėnesius kainavo 4065 litus.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius 3700 litų išleido mašinos nuomai, sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys - 5635 litus.

Keleto Seimo narių ataskaitose išsiskiria nemažos sumos už viešosios informacijos rengėjų teikiamas paslaugas. Neseniai socialdemokratu tapęs Dainius Budrys tam išleido 4700 litų, "darbietis" Kęstutis Daukšys - 2510, jo partijos kolegė Loreta Graužinienė - 2985 litus.

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Česlovas Juršėnas parlamentines lėšas daugiausia išleido knygoms pirkti - 1976 litus ir periodinių leidinių prenumeratai - 1869 litus.

Mažiausiai parlamentinėms išlaidoms skirtų lėšų panaudojo Seimo vicepirmininkas konservatorius Česlovas Stankevičius. Jis 84 litus išleido eksploatacinėms medžiagoms kompiuterinei technikai ir biuro įrangai.

Tarp taupiausių Seimo narių yra ir parlamento vadovė konservatorė Irena Degutienė, išleidusi 643 litus, ekspremjeras socialdemokratas Gediminas Kirkilas, panaudojęs 1666 litus, premjeras konservatorius Andrius Kubilius su 2366 litais.

Pirmąjį šių metų ketvirtį kiekvienas Seimo narys parlamentinėms išlaidoms galėjo skirti ne daugiau kaip 6407 litus.