Princas Charlesas į Vilnių atskrido iš Talino, nuo kurio pradėjo kelionę po Baltijos valstybes. Velso princo garbei ant Prezidentūros laiptų, vedančių iš Didžiojo Prezidentūros kiemo į Baltąją salę, buvo patiestas raudonas kilimas, išrikiuoti garbės sargybos kuopos kariai.

Prezidentūros Baltojoje salėje prezidentas ir Velso princas pasikeitė dovanomis, vėliau pokalbį tęsė Mėlynojoje salėje, kur paprastai vyksta Lietuvos vadovo pokalbiai su užsienio svečiais ir įvairiais Lietuvos valstybės pareigūnais.

Susitikimo pradžioje prezidentas ir princas, spausdami vien kitam rankas, pozavo fotografams ir operatoriams. V.Adamkus Velso princui įteikė paauksuotą ir gintaru inkrustuotą metalinę plokštelę - plaketę, kurioje pavaizduotas Vilniaus senamiestis, taip pat fotoalbumą apie Lietuvą ir nuotrauką, kurioje prezidentas užfiksuotas kartu su žmona Alma.

Princas Charlesas Lietuvos vadovui padovanojo stalo laikrodį ir savo nuotrauką. Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, pokalbyje su Velso princu V. Adamkus pažymėjo, kad Didžioji Britanija yra svarbi Lietuvos partnerė, Lietuvai siekiant narystės Europos Sąjungoje ir NATO.

Lietuvos prezidentas ir Velso princas taip pat aptarė dvišalius politinius ir ekonominius santykius bei kultūrinius projektus.

Be to, Lietuvos vadovas informavo Velso princą apie Varšuvoje vykusią Vidurio ir Rytų Europos šalių konferenciją kovos su terorizmu klausimais, iš kurios V.Adamkus grįžo vos pusvalandžiu anksčiau, nei į Vilnių atskrido princas Charlesas ir jį lydinti delegacija.

Kalbėdamas apie Lietuvą, Velso princas pažymėjo, kad okupacijos metais Lietuva išsaugojo savo tapatumą, kalbą, kultūrą, tad tapdama ES nare Lietuva visavertiškai grįš į Europą.

Princas domėjosi, kaip jaučiama britų parama Lietuvos krašto apsaugos sistemos kūrimui. V.Adamkui pokalbyje teigė, kad jis būtų nusivylęs, jei Lietuva kitais metais nebūtų pakviesta į NATO, nes narystę užsidirbo sunkiu darbu, kuriant krašto apsaugos sistemą.

Pokalbyje princas Charlesas ir V.Adamkus pastebėjo, kad gamtosaugos problemomis jie galėtų kalbėtis valandų valandas ir susitarė pokalbių temas pratęsti trečiadienį vakare rengiamoje vakarienėje.

Susitikimo Prezidentūroje princas ir jį lydinčios delegacijos nariai į švarkų atlapus buvo įsisegę raudonus aguonos žiedus, taip pagerbiant žuvusiuosius Antrojo pasaulinio karo metais.

Išvykstantį iš Prezidentūros Velso princą sveikino būrelis susirinkusių vilniečių. Atsidaręs automobilio langą princas pamojavo jiems ranka. Princas Charlesas Lietuvoje lankysis iki ketvirtadienio. Po susitikimo Prezidentūroje Velso princas išvyko į Antakalnio kapines, kur padėjo gėlių prie paminklo 1991 sausio 13-osios aukoms atminti.

Trečiadienį princas Charlesas lankysis Seime, kur susitiks su Seimo pirmininku Artūru Paulausku, ministru pirmininku Algirdu Brazausku, Seimo valdybos nariais. Seime princas Velso princas atidarys parodą apie ekologinę žemdirbystę, apžiūrės 1991 metų barikadas prie Seimo rūmų.

Vėliau princas lankysis Lietuvos muzikos akademijoje, klausysis fortepijono, violončelės ir vargonų rečitalių, kartu su Vilniaus meru Artūru Zuoku apžiūrės šv.Dvasios bažnyčią bei pasivaikščios po Vilniaus senamiestį, lankysis Vilniaus universitete.

Po pietų princas Charlesas vyks į centrinį Lietuvos kariuomenės poligoną Pabradėje, Didžiosios Britanijos ambasadoje apdovanos piešinių konkurso "Didžioji Britanija šiandien" laureatus, lankysis šv.Petro ir šv.Povilo bažnyčioje ir Vilniaus arkivyskupijos Amatų centre, o vakare vakarieniaus Prezidentūroje. Ketvirtadienį ryte princas Charlesas ir jį lydinti delegacija išvyks į Rygą. Tai yra pirmasis princo Charleso vizitas į Lietuvą.