Kaip informuoja Seimo narys savo pranešime spaudai: „Vėlų 2011 m. gruodžio 4 d. vakarą grįždamas iš savo apygardos buvau neatidus, nepastebėjau greitį ribojančių ženklų ir gerokai viršijau leistiną greitį. Esu informuotas Lietuvos kelių policijos tarnybos, kad, remiantis greičio matuoklio parodymais, pažeidžiau kelių eismo taisykles“.

DELFI A. Vidžiūnas sakė, jog greitį viršijo kelyje Trakai-Vilnius. Parlamentaras teigia nepastebėjęs greitį iki 70 km per valandą ribojančio ženklo. „Visur 90, važiavau truputį viršydamas, užsižiopsojau ir nepastebėjau ženklo 70“, - pasakojo A. Vidžiūnas. Stacionarus greičio matuoklis užfiksavo, kad politikas važiavo 122 km per valandą greičiu.

Už leistino greičio viršijimą daugiau, nei 50 km per valandą, numatyta bauda nuo 1 tūkst. iki 1500 litų ir vairuotojo teisių atėmimas 1-3 mėnesiams arba 7 paros arešto ir teisių atėmimas pusei metų (skiriant areštą tektų kreiptis į Seimą dėl parlamentaro neliečiamybės panaikinimo).

DELFI primena, kad Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narį A.Vidžiūną, vairuojantį savo automobilį, policija sustabdė Vilniuje 2009 metų gegužės 20-osios pavakare. Tąsyk alkoholio matuoklis užfiksavo, kad parlamentaro organizme - 0,83 promilės alkoholio. Leistina norma - 0,4 promilės.

Vėliau paaiškėjo, kad konservatorius nuo apylinkės teismo nuslėpė, kad jis girtumą, kai buvo policijos sulaikytas neblaivus prie vairo, tikrinosi ir medicinos įstaigoje. Medikai politiko organizme, po pareigūnų patikrinimo praėjus 1,5 valandos, aptiko dar didesnį - 0,86 promilės - kiekį alkoholio.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą, paskelbė nutarimą, kuriuo Seimo narys Arvydas Vidžiūnas už automobilio vairavimą neblaiviam nubaustas 1500 litų bauda ir atimta teisė vairuoti transporto priemones 3 mėnesiams.