Laboratorijoje tirti milteliai ir daiktai nėra sterilūs - dviejuose iš jų išskirtas stafilokokas, septyniolikoje - "Bacillus cereus", viename - "Enterobacter".

Stafiloko bakterijos gali sukelti įvairius pūlinius, vaškinė bacila "Bacilus cereus" yra maisto toksinių infekcijų sukėlėja, enterobakterijos sukelia žarnyno infekcines ligas.

Šių vokuose aptiktų bakterijų yra ir aplinkoje, vokuose buvę jų kiekiai nėra žmonėms pavojingi. 57 mėginiai dėl juodligės sukėlėjo neigiami. Juodligės sukėlėjas rastas viename mėginyje, gautame iš JAV ambasados.

Mikrobiologijos laboratorija iš JAV ambasados gavo 5 maišus, kuriuose buvo laikyta korespondencija, atsiųsta iš JAV. Ištyrus maišus dėl užterštumo juodligės sukėlėju, buvo nustatyta, kad 2 mėginiuose augo į juodligės sukėlėją panašios lazdelės.

Tęsiant tyrimą, viename mėginyje nustatytas juodligės sukėlėjas. JAV ambasados prašymu, juodligės sukėlėjo kultūros tolesniems tyrimams bus išsiųstos į JAV. Taip pat JAV ambasados prašymu, Vilniaus visuomenės sveikatos centras pirmadienį atliko ambasados patalpų, kuriose buvo saugoma pašto siunta, dezinfekciją.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro Mikrobiologijos laboratorijos darbuotojams, turėjusiems kontaktą su pašto maišais, taikomos profilaktinės priemonės.

Dabar Lietuvoje vis dar tebeplinta miltelių siuntinėjimas paštu ar kitokiais būdais. Vilniaus visuomenės sveikatos centras juos vertina kaip užkrėstus bioagentais - užkrečiamųjų ligų sukėlėjais.

Visi gauti vokai ar kiti daiktai su įtartinais milteliais tiriami Mikrobiologijos laboratorijoje. Židinių nukenksminimą atlieka visuomenės sveikatos centro darbuotojai. Kadangi šalyje nėra sergančiųjų juodlige nei tarp gyvulių, nei tarp žmonių, profilaktinės priemonės gyventojams dabar netaikomos.