Iš Liberalų sąjūdžio kandidatų gretų atšaukta sekso reikalų žinovė DELFI pasakojo kelis mėnesius paslaptyje laikiusi pernai spalį įvykusį incidentą, kuomet G. Steponavičius Liberalų sąjūdžio sąskrydžio metu vėlai vakare esą kvietėsi ją į savo viešbučio kambarį. Kelis mėnesius tylos M. Bartašiūnaitė aiškino kantrybe: esą ji laukė partijos atsiprašymo už kelių jos narių – partijos Vilniaus rajono skyriaus ir Seimo narės Dalios Teišerskytės – užgaulius epitetus.

„Jau iki lemputės. Aš daviau žmonėms kelis mėnesius. Tiems žmonėms, t.y. partijai. Kelis mėnesius, kad atsiprašytų. Pranešimas spaudai buvo toks išspausdintas, kur Vilniaus rajono skyrius mane negražiai išvadino. Dėl šito atsiprašyti ir kad D. Teišerskytė atsiprašytų. Ir viskas, būtų tą pačią dieną ištrintos visos žinutės“, - kalbėjo M. Bartašiūnaitė.

Ji patikino norėjusi tik atsiprašymo – esą bet koks noras susigrąžinti prarastą liberalų kandidatės į Seimą vietą jau seniai ataušo.

„Nesuprantu, ką partija aukoja. Atsiprašymas už tokią kainą... Per didelė kaina dėl vieno ar dviejų atsiprašymų. Bet jų buvo teisė rinktis. (...) Priimkit atgal arba paviešinsiu žinutes – to nebuvo. (...) Aš negavau, ko norėjau. Bet jie gavo, ko nusipelnė“, - teigė sekspertė.

„Buvau netiesiogiai kaltinama, kad buvau antimorali ar dar kažkokia. Bet jeigu buvau kaltinama nemoralumu, tai adekvačiai turėtų būti kaltinamas ir G. Steponavičius“, - pridūrė pašnekovė.

Kvietė į viešbučio kambarį

Anot jos, partijos suvažiavimo neoficialiosios dalies metu ministras G. Steponavičius uoliai ją vaišino svaigiaisiais gėrimais, o vėliau SMS žinutėmis kvietėsi į savo viešbučio kambarį.

„Aš jo telefono buvau neįsivedusi. Tai reiškia, kad iki tol aš jam nebuvau skambinusi – kaip ir logiška, ar ne? - prisiminė M. Bartašiūnaitė. - Tai buvo pirmas jo žingsnis. Pirma žinutė buvo, atrodo, „grįžtam į viešbutį, kur jūs esat?“ Jis prieš važiuodamas pasveikinti, įteikti dovaną ministrui (tuomet gimtadienį šventusiam partijos lyderiui Eligijui Masiuliui – DELFI), jis paklausė manęs, ar nakvosiu viešbutyje, ar grįšiu į Trakus. Aš pasakiau, kad kambariokė atsirado, viena lova laisva. Antra žinutė: „Jeigu nesi prisirišus prie kambariokės, užsisakau viešbuty kambarį“. O aš parašiau: prisigėrei – būk savo vietoj.“

Apie ministrą G.Steponavičių: durnius

Pasak pašnekovės, atsako į kvietimą pasibūti viešbučio kambaryje nesulaukęs ministras ją piktai ignoravo.

„Visiškai nevyriškas elgesys. Taip tikrai vyrai nesielgia. Jeigu negavai – tai bent jau nevaidink įsižeidusio povo, - tęsė M. Bartašiūnaitė. - Žmogus grįžo į viešbutį, bandė mane nugirdyti. Aš pasakiau, kad nieko nebus. Tada jisai, apie 2 val. nakties, tiesiog neatsisveikinęs išėjo. Supykęs. Dar tokio įsižeidusio vaiko veido nesu mačiusi. Kaip vaikas, negavęs per Kalėdas norimo žaisliuko. Po 15 ar 20 minučių gavau jo pasiūlymą: tai gal vis tik prisijungsi. Ir kambario numeris buvo.“

Ji taip pat teigė jau girdėjusi ministro replikas, esą SMS žinutės – tik kvietimas pasibūti kompanijoje, o ne intymus pasiūlymas: „Juokas pro ašaras. Nė vieno žodžio žinutėse apie kompaniją nėra“.

Progą politikoje jėgas išmėginti praleidusi intymių reikalų žinovė negailėjo kritikos G. Steponavičiui – esą vyrams gali pasitaikyti silpnumo akimirkos, bet tokios žinutės ministrui yra neleistinos.

„Ministras negali daryti tokių žioplų klaidų. Kaip Billas Clintonas. (...) Jeigu tu eini į kairę – būk mielas, daryk tai tyliai. Kad nesužinotų žmona, partija ir tėvynė. Teisingai, ar ne? O jeigu tu esi žioplas, tu negali vadovauti ministerijai“, - politikos mokė M. Bartašiūnaitė.

Su G. Steponavičiumi ji teigė susidūrusi protų mūšio renginiuose, kur susipažino ir su ministro šeima.

„Aš vedžiau protų kovas „Green Hall“. Buvo jo komanda, ir mano vyras ateidavo su draugais, kita komanda. Mūsų vaikai kartu žaisdavo. Mačiau jį, jo žmoną. Toks buvo mūsų pirmas susipažinimas. Žinant vienas kitą, šeimas pažįstant, pasijutau nejaukiai“, - prisiminė pašnekovė.

Dviejų vaikų tėvo elgesys partijos sąskrydyje moterį apstulbino. „Buvau šokiruota. Buvau nustebinta. O gavus antrą žinutę, kad siūlo jau kambarį išsinuomoti, mano reakcija buvo – durnius. Iškart pagalvojau – durnius“, - reziumavo M. Bartašiūnaitė.

G.Steponavičius: kviečiau ne tik M.Bartašiūnaitę

Pats ministras G. Steponavičius DELFI teigė, jog visa ši istorija jam panaši į pigų politinį triuką. Politikas pripažino rašęs sekspertei SMS žinutes, tačiau jos esą interpretuojamos neteisingai. Jis taip pat negailėjo aštrių žodžių M. Bartašiūnaitei.

„Norėčiau pradėti nuo to, kad M. Bartašiūnaitė yra žinoma kaip iššaukiančios reputacijos asmuo. Ir mėginimas dabar nupiešti tokį vaizdą pagal jos įsivaizdavimą neatitinka tikrovės. Aš pripažįstu, kad mes esame pažįstami ir bendravome partijos suvažiavimo renginyje. Bet jos pačios elgesys tiek tada, tiek ir dabar tiktai patvirtina tą, ką plačioji visuomenė žino. Krautis sau pigią reklamą nesirenkant metodų. O dėl žinučių – mano komentaras yra tiktai toks: ponia Milda neturėtų taip savęs sureikšminti. Nes kvietimą pratęsti su kompanija neformalioje aplinkoje gavo tikrai ne ji viena“, - aiškino G. Steponavičius.

„Tai yra vienos vulgariai viešumoje ir kitur besielgiančios personos noras pasidaryti pigią politinę reklamą. Ir aš neketinu būti šito proceso dalyviu“, - pridūrė ministras.

Paklaustas, kodėl „iššaukiančios reputacijos“ sekso reikalų žinovę kvietė į savo viešbučio kambarį, jis tai aiškino politine kultūra. „Ji buvo viena iš suvažiavimo delegatų. Ji dalyvavo suvažiavime ir bendravimas vyko, kaip ir su daugeliu kitų žmonių. Tai, kad yra mėginama nupiešti tokį paveikslą, praėjus pusei metų kelti istoriją ir tokiu kampu ją suformuluoti, tik patvirtina jos reputaciją“, - tęsė pašnekovas.

Kaip į šią situaciją reagavo jo žmona, G. Steponavičius neatskleidė. „Daugiau nematau prasmės ta tema tęsti kalbėjimą“, - sakė ministras.

A.Kašėta: gal ministras buvo neteisingai suprastas

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Algis Kašėta DELFI teigė neskubąs teisti partijos bendražygio G. Steponavičiaus.

„Manau, kad nereikėtų sureikšminti šitos istorijos. Todėl, kad pažįstu ministrą kaip žmogų ir manau, kad jisai yra labai atsakingas žmogus. Galbūt jis neteisingai buvo suprastas“, - svarstė A. Kašėta.

Pasak jo, apie švietimo ir mokslo ministrą besisukantis nepavykusio sekso skandalas tėra „bangų kėlimas tuščioje vietoje“.