Žurnalisto išsilavinimą turinti vilnietė kartu su G.Furmanavičiumi septynerius metus dirbo bendrovėje "Lietuvos telekomas" specialiste ryšiams su visuomene. Iš šių pareigų pasitraukė kartu su G.Furmanavičiumi prieš Seimo rinkimus. Ne kartą viešumoje kartu matyti partijos bendražygiai dabar vaikšto naujos darbovietės bendrais koridoriais.

V.Ruzgienė "Ekstrai" sakė, kad jos nestebina vidaus reikalų ministro parodytas pasitikėjimas. "Tai nėra konkursinė vieta. Natūralu, kad per rinkimų kampaniją, kai pusmetį dirbau Darbo partijos informacijos centro vadove, įgijau politinį pasitikėjimą. Save laikau gera ryšių su visuomene specialiste. Be to, dar 1990--1997 metais dirbau su informacija susijusį darbą vidaus reikalų sistemoje. Turiu patirties ir viešųjų ryšių srityje: bendrovėje "Lietuvos telekomas" man teko susidurti ir su vidine, ir su išorine komunikacija", - sakė ministro patarėja.

Į klausimą, ar nemananti, jog G.Furmanavičiaus jai patikėtos pareigos yra protekcija, ar politinis pasitikėjimas nevirto asmeniniu pasitikėjimu, kuris išsirutuliojo į intymesnius santykius, V.Ruzgienė atsakė kategoriškai: "Jokiu būdu to nepripažįstu".

Ir pridūrė turėjusi pasiūlymų net iš kelių ministerijų. Tačiau kodėl pasirinko G.Furmanavičiaus vadovaujamą VRM, nepaaiškino.

Ministras "Ekstrai" teigė, jog patarėjais, be V.Ruzgienės, pakviesti dirbti dar du žmonės ir jis neabejojąs nė vieno jų kompetencija. O įvairios kalbos apie galimus artimesnius ryšius su bendradarbėmis jį lydi nuo seno, bet joms pagrįsti, pasak G.Furmanavičiaus, trūksta argumentų.

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: