Rytis Juozapavičius, kuris į VTEK narius buvo paskirtas ministro pirmininko teikimu, baigė kadenciją ir jam kol kas nerasta pamaina.

"Vyksta konsultacijos, susitikimai, tikimės paskirti narį artimiausiu metu", - BNS sakė premjero patarėja Jarda Paukštienė.

R.Juozapavičius VTEK nariu penkerių metų kadencijai buvo paskirtas 2007 kovo 22-ąją. Pasibaigus kadencijai jis paprašė premjero būti atleidžiamas.

Šiuo metu pareigas eina Elena Vaitiekienė, Deivydas Rimkevičius, Dalia Paulauskaitė ir Remigijus Rekerta, kuris yra VTEK pirmininkas.

Komisija sudaroma iš penkių narių, skiriamų iš nepriekaištingos reputacijos, aukštąjį universitetinį išsilavinimą turinčių Lietuvos piliečių. Komisijos narys yra valstybės pareigūnas.

"Pagal dabartinį teisinį reglamentavimą, jie yra valstybės pareigūnai ir tai yra jų pagrindinis darbas. R.Juozapavičius dar buvo pagal seną įstatymą paskirtas, visuomeniniais pagrindais, atlygį gaudavo tik už posėdžius, valandininkas buvo", - BNS sakė VTEK sekretoriato atstovas atstovas Tomas Čaplinskas.

Pagal Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymą, VTEK pirmininkas ir nariai, eidami tarnybines pareigas yra nepriklausomi ir vadovaujasi tik įstatymais, dirbant šioje institucijoje jiems draudžiama dalyvauti politinių partijų veikloje. Komisijos nario kadencijos laikas yra penkeri metai. Tas pats asmuo komisijos nariu gali būti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Po vieną narį Seimui teikia prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas. Komisijos sudėtį tvirtina Seimas.