Kai kuriuose Klaipėdos apskrities rajonuose buvo nutraukti laidai ir žmonės kurį laiką neturėjo elektros, nuo žemyno buvo atkirsti neringiškiai, nes per pasišiaušusias Kuršių marias parą neplaukiojo Smiltynės perkėlos keltai, vėjo gūsiai su šaknimis išrovė kelis medžius, tačiau žmonės nenukentėjo.

Romantikos mėgėjai vakar automobiliais ir mikroautobusais nuo pat ryto traukė prie šiaurinio molo pasigrožėti siautėjančia jūra ir į akmenis dūžtančiomis bangomis.

Stebėti gamtos stichiją buvo gana sunku - didžiuliu greičiu nešamas smėlis svilino akis, vėjas plėšė apsiaustus, ne vienam teko vytis skriejančią kepurę.

Audringi orai labai nepalankūs žvejams - jie nebegali plaukti į jūrą, kai vėjo greitis būna didesnis nei 10 metrų per sekundę. Kai kurie jų patirs nuostolių, nes audringoje jūroje liko neiškelti tinklai.

Trečiadienio rytą vėjas buvo aprimęs - Klaipėdos jūrų uostas dirbo įprastu režimu. Bet po 16 valandos visi krovos darbai buvo nutraukti, uždrausta į uostą įplaukti ir išplaukti laivams. Anot Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovų, audrai buvo pasiruošta iš anksto, todėl jokių nelaimių neįvyko.

Keblioje situacijoje atsidūrė Neringos gyventojai. Nuo trečiadienio vakaro iki ketvirtadienio vakaro nedirbo nei naujoji, nei senoji perkėla, Smiltynėje išsirikiavo automobilių eilės.

Neringiškiai dėl audros Visų šventųjų dieną negalėjo aplankyti artimųjų kapų žemyno dalyje. Neringoje specialiųjų tarnybų pagalbos neprireikė, duonos ir kitų pagrindinių maisto produktų užteko.

Naktį siautusi audra padarė nemažai nuostolių Klaipėdos apskrities elektros ūkiui - kai kur vėjas nutraukė elektros laidus ir be šviesos paliko gyventojus.

Trečiadienio vakarą Kretingos centre griūdamas medis nutraukė laidus - elektros neliko beveik šimto namų butuose ir parduotuvėse, pagrindinėje judrioje miesto sankryžoje sutriko automobilių eismas.

Nuolat trūkinėjo elektros tiekimas Skuodo rajone, Klaipėdos rajone vienu metu išėjo iš rikiuotės 150, Šilutės rajone - 48 elektros pastotės. Kretingos rajone užregistruota apie pusšimtį elektros gedimų.

Klaipėdos priešgaisrinės tarnybos specialistai kelis kartus vyko nutempti nuo kelių užvirtusių medžių. Uostamiestyje vėjo šuorai su šaknimis rovė medžius Panevėžio, Žardės gatvėje, prie senosios turgavietės, "Media" prekybos centro. Žmonės nenukentėjo, automobiliai taip pat liko sveiki.

Vieną automobilį virsdamas medis apgadino Skuode. Iš viso Klaipėdos apskrityje buvo išrauta dešimt medžių. Šiaulių rajone išvirtęs pakelės medis buvo užtvėręs eismą kelyje Kuršėnai-Luokė. Ugniagesiams teko supjaustyti ir ant kelio nuvirtusį medį ties Einoraičių (Šiaulių r.) kaimu.

Vakar Baltijos jūroje, išoriniame reide, palankaus vėjo įplaukti į uostą laukė trylika laivų, tarp jų - tanklaivis ir keturi keltai. Keltas "Vilnius" iš Kylio atplaukė trečiadienį apie 21 valandą, tačiau įplaukti į uostą galėjo tik vakar pavakare. Dėl nepalankių oro sąlygų kelionė užsitęsė 94 jo keleiviams.

Vakar rytą iš Švedijos su 121 keleiviu atplaukęs keltas "Palanga" galėjo prisišvartuoti tarptautinėje perkėloje taip pat tik pavakare. Visi keleiviai buvo papildomai maitinami, keltuose veikė barai ir restoranai.