Jo kandidatūra neturėtų strigti ir prezidentūroje, nes, pasak šaltinių, krašto vadovė Dalia Grybauskaitė šiuo metu dar ir sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) vadovaujančiam politikui didesnių priekaištų esą neturi.

Neabejojama, kad toks Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderio A. Kubiliaus pasirinkimas sulauks prieštaringų partijos ir didžiausios Seimo valdančiosios frakcijos vertinimų. TS-LKD frakcijos seniūno Jurgio Razmos žodžiais, frakcijos nuomonė dėl galimybės siūlyti kandidatą į VRM vadovus nepasikeitė. Pirmadienį per koalicijos partnerių susitikimą J.Razma sakė dar kartą ją priminęs premjerui. "Tačiau mes suprantame Vyriausybės vadovui tenkančią atsakomybę šioje sudėtingoje situacijoje ir nesame labai kategoriški. Bet savo argumentus - tiek dalykinius, tiek aritmetinius - galime išsakyti", - dienraščiui aiškino seniūnas. Kartu J.Razma pripažino, kad jokių konkrečių A.Kubiliaus pageidavimų dėl kandidato - partinio ar ne - frakcija iki šiol nėra gavusi.

TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojas Kęstutis Masiulis prisipažino, kad jam R.Šukio kandidatūra būtų priimtina. "Jis teisininkas, preciziškas ir tikslus, be to, jau buvo ministru", - kalbėjo K.Masiulis. Konservatoriaus nuomone, jei R.Šukys būtų vadovavęs VRM, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovų skandalo net nebūtų kilę. Jis įsitikinęs, kad dabar skirti nepartinį ministrą nelogiška. Anot K.Masiulio, paprastai specialistas, o ne politikas, į ministrus pasirenkamas krizės laikotarpiu, kai visuomenė nusivilia politikais. Tačiau šiuo metu sąlygos visai kitos. "Politiškai nesuprantu, kodėl dabar ministru turėtų būti ne politikas", - pridūrė K.Masiulis.

Pagal naujausią scenarijų R.Šukį pasodinus į VRM šefo kėdę, sveikatos apsaugos ministro postą paveldėtų dabartinis viceministras liberalcentristas Andrius Klišonis.