Pagrindinė ATLAS užduotis - keistis informacija apie naujausias technologijas, ekipuotes, taktinius sprendimus, inicijuoti ir organizuoti bendras pareigūnų pratybas.

Šių metų gruodžio viduryje vykusioje tarptautinėje ATLAS konferencijoje, kurioje dalyvavo ES šalių antiteroristinių padalinių vadovai, rinktinė "Aras" buvo oficialiai priimta į šią organizaciją atstovauti Lietuvai, trečiadienį pranešė Policijos departamento atstovė spaudai.

Minėtoje konferencijoje taip pat buvo suformuluota ateities vizija ir pirminė schema, kaip organizacijos narės, esant ekstremalioms situacijoms ir poreikiui, galėtų pasitelkti į pagalbą kitų šalių kolegas su teroru susijusioms problemoms spręsti.

Bandomosios tarptautinės pratybos, kuriose dalyvavo penkių Europos valstybių antiteroristinių padalinių pareigūnai, vyko šiemet Olandijoje. Tuomet jungtinės pajėgos šturmavo neva teroristų užgrobtą laivą. Pagrindinis dėmesys buvo skirtas veiksmų tarp skirtingų padalinių planavimui ir koordinavimui.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė "Aras" yra vienintelis toks Lietuvoje esantis policijos padalinys, sukurtas specialiai kovai su terorizmu, įkaitų išlaisvinimu. Prieš keletą metų "Aro" pareigūnai sėkmingai išvadavo Panevėžyje įkaitais laikytą berniuką ir moterį.