Kaip DELFI sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius, iš pradžių medikai nenorėjo įleisti policininkų pas V. Babilių – esą pacientas prastai jaučiasi. Bet paskui nusileido.

V.Babilius, pareiškęs, kad blogai jaučiasi, atsisakė kalbėti apie avariją, kurios metu visureigis „VW Touareg“, kuriuo jis naudojasi, Laisvės prospekto ir J. Baltrušaičio gatvės sankryžoje rėžėsi į „Mazda 6“, o paskui – į šviesoforą. Beje, po to, kai visureigis nuvertė šviesoforą ir sankryža tapo nereguliuojama, čia įvyko dar kelios avarijos.

Seimo narys policininkams ligoninėje pareiškė, kad pats atvyks į Kelių policijos valdybą, kai pasveiks. Tuo pokalbis ir baigėsi.

V. Babiliaus partijos, Liberalų ir centro sąjungos, vicepirmininkas Arūnas Valinskas DELFI teigė nenorįs skubotai vertinti politinio bendražygio atsisakymo liudyti policijos pareigūnams.

„Čia, matyt, jo teisė. Tik lieka palinkėti, kad greičiau pasveiktų, - sakė A. Valinskas. - Tikrai nelabai galiu įlįsti į V. Babiliaus sveikatos būklę. Gal iš tiesų ten yra problemų kitų. O visa kita, matyt, jau spręs pareigūnai ir teismai, jeigu bus tokie. (...) Gal žmogui yra sutrikimų, kur sunku iš tiesų kalbėti.“