„VW Touareg“, kuriuo naudojasi Seimo narys Vincas Babilius, kovo 19 d. 22.20 val. Vilniuje, Laisvės pr. 125 esančioje sankryžoje atsitrenkė į „Mazda 6“, o paskui nuvertė šviesoforą. „Mazda“ vairuotojo ir jo keleivės teigimu, visureigį vairavo V. Babilius, kuris, palikęs mašiną automobilių stovėjimo aikštelėje, iš įvykio vietos pasišalino.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininko Vytauto Černevičiaus, bus dar sykį apklaustas nukentėjusysis ir liudytojai. V. Babiliaus policijai antradienį dieną dar nebuvo pavykę rasti. Pasak V. Černevičiaus, pareigūnai važiuos į V. Babiliaus gyvenamąją vietą, apklaus kaimynus. Po pietų pareigūnai išvažiavo į Santariškes – buvo tikimasi V. Babilių rasti ligoninėje.

Vytautas Černevičius
Už pasišalinimą iš įvykio vietos gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų bei vairuotojo pažymėjimo atėmimas 36-60 mėnesių.

Pareigūnų teigimu, avarijos kaltininkas „Mazda“ vairuotojui siūlė 25-30 tūkst. litų, kad nekviestų policijos, tačiau nukentėjusysis atsisakė siūlomos sumos, nors ji daug kartų viršijo padarytą žalą. Antradienį „Mazda 6“ vairuotojas Mindaugas Novikovas DELFI patvirtino, kad V. Babilius siūlė rinktis - 20-25 tūkst. litų arba žadėjo nupirkti kitą automobilį.

V. Babiliaus partijos, Liberalų ir centro sąjungos (LiCS), vicepirmininkas Arūnas Valinskas DELFI teigė, jog dabar belieka sulaukti, kokias išvadas padarys su V. Babiliumi susitikę policijos pareigūnai.

"Ar siūlė, ar prašė - čia ne tas nagrinėjimo objektas, - žinias apie V. Babiliaus nukentėjusiai pusei galimai siūlytą atlygį komentavo LiCS vicepirmininkas. - Man iš tikrųjų būtų gražiausia, jeigu paaiškėtų, kad visą tą įvykį galimai nufilmavo vaizdo kameros. Tikrai būtų mažiau galimų ginčų ir interpretacijų. Jei pareigūnams pavyktų šiandien pasikalbėti su ligoninėje esančiu V. Babiliumi, manau, jiems taip pat daug kas palengvėtų."

Tiesa, pačiam A. Valinskui su partiečiu pakalbėti vis dar nepavyko.

LiCS vicepirmininkas taip pat prisiminė, kad V. Babilius į Seimą atėjo su jo vadovaujama ir prie LiCS prisijungusia Tautos prisikėlimo partija.

"Mes gi sakėme, kad su mumis bus linksmiau. Tik negalvojome, kad taip linksma", - reziumavo A. Valinskas.