Tai sakoma šio komiteto pirmininko Jono Liongino atsakyme Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui, kuris prašė ištirti, ar labdaros ir paramos reglamentavime nėra spragų, sudarančių prielaidas nepagrįstai nemokėti mokesčių.

Seimo komitetas taip pat konstatavo, jog Bažnyčios nusistatytos savireguliacijos taisyklės yra pakankamai griežtos. Tačiau siekiant išvengti nesusipratimų ateityje yra būtina, šio komiteto nuomone, kad religinių bendruomenių, bendrijų ir centrų teikiamų ataskaitų formos ir jose privaloma pateikti informacija būtų suderintos su mokesčio administratoriumi.

Biudžeto ir finansų komiteto atsakyme Seimo pirmininkui taip pat teigiama, jog komitetas kreipėsi į Finansų ministeriją su prašymu organizuoti religinių bendruomenių, bendrijų ir centrų atstovų ir mokesčio administratoriaus susitikimus, kuriuose būtų suderintos teikiamų ataskaitų formos.

Seimo pirmininko kreipimąsi į parlamentinį komitetą paskatino gruodžio pradžioje žiniasklaidoje pasirodžiusios publikacijos apie neaiškios paskirties labdarą kai kurioms Lietuvos bažnyčioms. Pasak Seimo pirmininko, sprendžiant iš šios informacijos, peršasi išvada, kad labdaros ir paramos teikimą reglamentuojantys teisės aktai yra nepakankamai tobuli, sudaromos prielaidos piktnaudžiavimui.