Iš 15 Seime veikiančių komitetų savo vadovų dar neišsirinko tik praėjusią savaitę įsteigtas naujas Audito komitetas, taip pat Europos bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetai.

Trečiadienį dėl V. Navicko kandidatūros vienbalsiai balsavo visi posėdyje dalyvavę Seimo Ekonomikos komiteto nariai.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotoju išrinktas Darbo partijos frakcijos narys Pranas Vilkas.

Seimas ketvirtadienį ketina patvirtinti jau išrinktą Ekonomikos ir Žmogaus teisių komitetų vadovybę. Žmogaus teisių komitetui turėtų vadovauti Darbo partijai atstovaujanti parlamentarė teisininkė Zita Žvikienė, jos pavaduotoju tikriausiai bus Tėvynės sąjungos frakcijos narys Arimantas Dumčius.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojais numatoma patvirtinti Seimo narius socialdemokratą Bronių Bradauską ir liberalcentristą Kęstutį Glavecką.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko pavaduotoju turėtų būti Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Julius Dautartas. Kitam šios frakcijos nariui Audroniui Ažubaliui bus patikėtos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojo pareigos.

Jau anksčiau Biudžeto ir finansų, Kaimo reikalų, Sveikatos reikalų bei Švietimo, mokslo ir kultūros komitetų pirmininkais patvirtinti Darbo partijos atstovai Jonas Lionginas, Jonas Jagminas, Dangutė Mikutienė ir Vydas Gedvilas.

Socialdemokratai Irena Šiaulienė, Algirdas Sysas ir Justinas Karosas vadovauja Informacinės visuomenės plėtros, Socialinių reikalų ir darbo bei Užsienio reikalų komitetams.

Aplinkos apsaugos komitetui vadovauja Darbo partijos vicepirmininkas Antanas Bosas. Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku patvirtintas praėjusią kadenciją šiam komitetui vadovavęs socialliberalas Alvydas Sadeckas. Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovauja socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Be to, Seimas jau yra patvirtinęs kai kurių komitetų pirmininkų pavaduotojus. Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotoju patvirtintas liberalcentristas Algis Kašėta, Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotoja - Darbo partijos narė Jadvyga Zinkevičiūtė, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės pavaduotoju - konservatorius Antanas Matulas, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotoju - liberalcentristas Raimondas Šukys.