Pirmieji du neslepia galintys tapti sostinės mero Artūro Zuoko vadovaujamos partijos TAIP kandidatais į Seimo narius.

D.Meiželytė sakė, oficialiai Krikščionių partiją palikusi praėjusių metų lapkričio 11 d. Netrukus ji užpildė partijos „Tėvynės atgimimas ir perspektyva" (TAIP) steigėjos anketą.

„Nežinojau, ar ją panaudojo, bet tikrai užpildžiau steigėjo anketą", - sakė parlamentarė, paklausta, ar yra TAIP narė.

D.Meiželytė teigė, kad palikti Krikščionių partiją ji apsisprendė, kai pamatė, kaip Katalikų Bažnyčia elgėsi svarstant Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas.

Be to, ji tvirtino visuomet labiau simpatizavusi liberalioms jėgoms.

Sausį ekspremjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujamą Krikščionių partiją paliko Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas L.Kernagis.

Jis teigė, kad tokiam sprendimui iš dalies įtakos turėjo pernelyg glaudūs „Bažnyčios ir politikos ryšiai".

„Kita vertus, savęs šioje partijoje nebematau", - sakė L.Kernagis ir pridūrė, kad buvusius partijos kolegas bei G.Vagnorių labai gerbiąs.

Seimo narys tikino dar nežinąs, su kokia politine jėga dalyvausiąs parlamento rinkimuose rudenį, bet prisipažino bendraująs su TAIP lyderiais.

„Esu už politiką, kuri gali viską apversti aukštyn kojomis, už ryžtingą politiką. O tam reikia jauno, ryžtingo vadovo", - kalbėjo L.Kernagis.

Vasarį iš Krikščionių partijos išstojo ir A.Sacharukas. Jis šiuo metu jokiai kitai politinei partijai nepriklauso.

„Nedalyvausiu turbūt išvis politikoje, - sakė jis, paklaustas, kodėl paliko partiją. - Nuolatinės intrigos, šmeižtas - atsikandau. Eisiu daryti realaus darbo."

Iš partijos pasitraukę parlamentarai liko dirbti Seimo Krikščionių partijos frakcijoje.

Jai priklauso ir dar vienas TAIP steigėjas - Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Vytautas Kurpuvesas. Jis sakė ketinąs su šia partija dalyvauti Seimo rinkimuose.

Minėti keturi parlamentarai 2008-aisiais į Seimą pateko kaip Arūno Valinsko vadovautos Tautos prisikėlimo partijos kandidatai.

Krikščionių partijos lyderis G.Vagnorius teigia, kad partijos frakcijai Seime priklauso ir partiniai, ir nepartiniai žmonės. Trijų parlamentarų pasitraukimo jis tvirtino nesureikšminąs.

„Nevertinu to kaip problemos, nes problemos nėra, - sakė politikas. - Kai kas išėjo, kai kas atėjo."

Krikščionių partija įkurta 2010 metų sausį, susijungus Krikščionių konservatorių socialinei sąjungai ir Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijai. Per pernai vasarį vykusius savivaldos rinkimus ji iškovojo 15 mandatų iš 1,5 tūkstančio.

A. Zuoko TAIP įkurta pernai lapkritį.