Ruslana žurnalistams teigė atvykusi į Lietuvą ne tik su muzikine, bet ir "pilietine misija". "Man yra galimybė būti gyvu ruporu, skelbti tai, kas iš tikrųjų vyksta Ukrainoje. Aš negaliu likti nuošalyje nuo to, kas vyksta Ukrainoje", - sakė ji žurnalistams.

"Aš labai nerimauju dėl Ukrainos. Dabar svarbiausia išlaikyti šalies vienybę, nes jos skilimas yra dirbtinai kurstomas. Tai didelis skausmas", - konservatoriams sakė Ruslana.

Po prezidento rinkimų Ruslana prisijungė prie opozicijos lyderio Viktoro Juščenkos šalininkų.

Protestuodama prieš Ukrainos Centrinės rinkimų komisijos sprendimą šalies prezidentu paskelbti V.Janukovičių, Ruslana buvo paskelbusi bado streiką.

Susitikime su konservatoriais ji pabrėžė, jog Ukrainoje vyksta kova ne tarp dviejų kandidatų, bet "kova tarp idėjų, kova tarp praeities ir ateities". "Ginčo pusės yra tiesa ir melas, o ne V.Juščenka ir V.Janukovičius", - pritarė V.Landsbergis.

Konservatoriai susitikime patarė Ruslanai siekti, jog Ukrainoje būtų pakartotas antrasis rinkimų turas, neanuliuojant pirmojo rezultatų, neleisti, jog išsivaikščiotų Kijeve protestuojantys opozicijos lyderio šalininkai.

"Žmonės neišsivaikščios. Ten susirinko tokie žmonės, kurie tikrai neišsivaikščios", - patikino konservatorius Ruslana.

"Mes į Ukrainą žiūrime ne tik su didele meile, bet ir viltimi. Aš esu įsitikinęs, jog jūs laimėsite", - sakė jai dabartinis Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius.

Bendrą kalbą su konservatoriais radusią Ruslaną TS frakcijos narys Julius Dautartas siūlė priimti į Tėvynės sąjungą. "Pažiūrėkite kokia mergaitė, kokia dvasia", - žurnalistams sakė V.Landsbergis.

"Žmones įvarė į kampą ir jie iššoko kaip laukiniai, kaip ir aš", - žurnalistams pažymėjo dainininkė.

Ruslana penktadienį Vilniuje rengiamame koncerte pristatys savo šou "Wild Dances" ("Laukiniai šokiai" - BNS), kuriame žada uždegančių "laukinių dainų ir laukinių šokių". "Mano laukiniame būde pirmiausia yra laisvė", - sakė dainininkė, dalindama konservatoriams savo nuotraukas.

Šių metų dainų konkurso "Eurovizija" nugalėtoja ukrainietė Ruslana asmeniškai padėkojo ir prezidentui Valdui Adamkui už jo paramą sprendžiant politinį konfliktą jos gimtinėje.

"Aš jaučiu prezidento Valdo Adamkaus paramą visai Ukrainos liaudžiai. Tai buvo ne tik profesionalus palaikymas, ne tik palaikymas žmogaus, kuris yra už tiesą ir teisingumą, tai ir senosios valstybės parama. Mes šiandiena jaučiame didelį bendrumą - Lietuva ir Ukraina visada tai visada jautė", - sakė Ruslana.

Dalis Ukrainos viduramžiais įėjo į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės sudėtį, vėliau - į Lietuvos ir Lenkijos Respubliką. Kalbėdama ji buvo pasipuošusi V.Adamkaus padovanotais oranžinio atspalvio gintariniais karoliais.

Populiariai atlikėjai Ruslanai, kuri atvirai palaiko opozicijos kandidatą Viktorą Juščenko, V.Adamkus teigė neabejojantis, kad "pergalė bus tų žmonių pusėje, kurie siekia ir laisvės, ir demokratijos įgyvendinimo".

Lietuvos prezidentas V.Adamkus aktyviai dalyvauja sprendžiant politinę krizę porinkiminėje Ukrainoje. Šeštadienį V.Adamkus jau trečią kartą vyks į Kijevą drauge su kitais tarptautiniais padėti taikiai sureguliuoti politinį konfliktą, kilusį po prezidento rinkimų antrojo turo, kurio metu, V.Juščenkos tvirtinimu, Maskvos remiamas Viktoras Janukovičius falsifikacijomis pavogė iš jo pergalę.

Ukrainos Aukščiausiasis Teismas šiomis dienomis ieško teisinių būdu išspręsti krizę, galbūt - kartojant rinkimų antrąjį turą.