Manoma, jog dėl to, kad Kėdainių krematoriumas paslaugos kainą deklaruoja viešai ir aiškiai, laidojimo paslaugų bendrovė iš kliento gali pasipelnyti tik už palaikų nuvežimą, todėl ir suinteresuota vežti į užsienį.

Vilniuje įsikūrusių laidojimo namų "Nutrūkusi styga" direktorės Gražinos Tumosienės teigimu, Lenkijoje kainos yra tris kartus mažesnės nei Lietuvoje, tačiau konkrečių skaičių ji nepateikė.

Nors laidojimo paslaugų bendrovės pateikia skirtingas kainas užsienyje ir šalyje, Kėdainių krematoriumo K2 LT direktoriaus Vytenio Labanausko įsitikinimu, bendros kremavimo išlaidos iš tikro yra panašios.

Pasak jo, kremavimas su visomis kitomis susijusiomis paslaugomis Kėdainiuose kainuoja 1 650 litų, taip pat vidutiniškai 500 litų kainuoja transportavimas.

Skaičiuojama, kad kremavimas Lenkijoje kainuoja 2,3-2,5 tūkst. litų, tačiau tik tuo atveju, jei nėra tvarkomi oficialūs dokumentai.

Teigiama, jog šiuo metu norinčių būti kremuotiems šalyje yra apie 20 proc., o Kėdainiuose, V. Labanausko teigimu, per mėnesį įvykdomos vidutiniškai 6-7 kremavimo procedūros.