Dienraščio teigimu, į ketvirtadienį rengiamo Palangos miesto tarybos posėdžio darbotvarkę gali būti įtrauktas klausimas dėl mero konservatoriaus Prano Žeimio atsistatydinimo.

46 metų P.Žeimys "Lietuvos žinioms" prisipažino tokį pareiškimą parašęs, vėliau ketinęs jį atsiimti, bet nesėkmingai.

"Kai norėjau jį atsiimti, pareiškimo neberadau. Kažkas, matyt, jį paėmė. Jei kas nors iš tarybos narių parengs sprendimo projektą dėl mano atsistatydinimo, jis posėdyje bus svarstomas. Bet aš to tikrai nežinau...", - sakė meras.

Jis tikino, kad parašyti atsistatydinimo pareiškimą jį esą paskatino Palangos tarybai atsiųstas Sąjūdžio tarybos narių ir aktyvistų bei pirmojo šaukimo savivaldybės tarybos narių ir kontrolierių raštas.

Jame 18 asmenų P.Žeimį ir jo vadovaujamą tarybą kaltina neūkiškumu, neorganizuotumu ir nenoru bendrauti su visuomene. Rašte teigiama, kad meras P.Žeimys siekė Palangos poliklinikos bankroto, vėliau ėmėsi ją gelbėti, o dar vėliau - privatizuoti.

Pats P.Žeimys šios informacijos nepaneigė. Neginčijo jis ir rašte išdėstytų faktų dėl nepatenkinamo Palangos tvarkymo, žeminančio požiūrio į žmones, atitrūkimo nuo visuomenės.

Anot P.Žeimio, raštą pasirašiusius asmenis jis labai gerbia, todėl šiems viešai pareiškus nepasitenkinimą jo darbu, meras privalo išeiti. Priekaištų populiaraus kurorto vadovui turi ir Klaipėdos apskrities viršininkė Virginija Lukošienė.

Pasak jos, spręsti įvairius dalykinius klausimus su P.Žeimiu itin sunku. V.Lukošienė tai siejo su sunkiu mero charakteriu. Ji tvirtino, kad būta problemų derinant Šventosios detaliojo plano pakeitimus, sprendžiant žemės grąžinimo klausimus, Lietuvai svarbias pajūrio krantotvarkos problemas.

Dienraščio šaltinių teigimu, nepasitenkinimas Palangos vadovu augo ir miesto taryboje. Pats P.Žeimys patvirtino turįs įtarimų, kad perversmą prieš jį organizuoja 7 mandatus taryboje turintys liberalcentristai ir socialdemokratai.

Netekęs mero posto politikas pareiškė ketinąs vykti į Dubliną ir ten ieškoti darbo. Anot mero, Airijoje visi lietuviai randa ir darbo, ir laimę. P.Žeimys yra įgijęs skrydžių valdymo inžinieriaus profesiją.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"