Net tris vakar Seime svarstytas rezoliucijas pateikę dešinieji siūlė pakeisti Algirdo Brazausko Vyriausybės sprendimą dėl "Lietuvos dujų" privatizavimo.

Socialliberalų frakcijos vadovybei priklausantis V.Uspaskichas parėmė ne tik Seimo opozicijos lyderio liberalo Rolando Pakso pateiktą rezoliuciją, kuria siūloma sugrįžti prie vasarą pasiekto partijų susitarimo dėl bendrovės privatizavimo modelio.

Liberalų inicijuotą rezoliuciją savo parašais parėmė 26 Seimo nariai. V.Uspaskichas buvo vienintelis rezoliuciją pasirašęs Seimo valdančiosios daugumos atstovas.

V.Uspaskichas rado bendrą kalbą ir su konservatorių lyderiu Vytautu Landsbergiu, pateikusiu dar vieną rezoliucijos dėl "Lietuvos dujų" privatizavimo projektą.

V.Landsbergis pritarė V.Uspaskicho siūlymui, kad atsakomybę dėl privatizavimo iš Vyriausybės galėtų perimti parlamentas: "Seimas kartais pademonstruoja ryžtą, galėtų tai padaryti ir šįkart". Tačiau visus tris projektus parlamentas vakar atmetė.

V.Uspaskichas apgailestavo, jog Seimui pritrūko ryžto. Parlamentaras tvirtino, kad jam nebuvo ypač malonu remti dešiniųjų iniciatyvą, bet jis tvirtino nematęs kitos išeities: "Nesitikėjau, kad eisiu koja kojon su V.Landsbergiu".

Parlamentaras teigė, kad taip elgtis jį privertė įsipareigojimai rinkėjams: "Prieš rinkimus žadėjome viena, dabar elgiamės priešingai. Ateis diena, kai turėsime pasiaiškinti rinkėjams, kodėl neprisiėmėme atsakomybės. Galėjome susitarti ir nuo A.Brazausko pečių nuimti tą naštą".