Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio viršininkas Ramūnas Matonis BNS teigė, kad oficiali paieška nutraukta, nes A.Butkevičius penktadienį pats paskambino pareigūnams ir pranešė tikslią savo buvimo vietą Gruzijoje bei nurodė telefonų numerius, kuriais jį visuomet galima rasti.

Ekparlamentaras apie tai, kad Vilniaus policija yra paskelbusi jo paiešką, sužinojo iš žiniasklaidos.

Anot R.Matonio, A.Butkevičius taip pat paaiškino nuo pareigūnų nesislapstąs, o prieš penkerius metus teismo skirtos 50 tūkst. litų baudos iki šiol nesumokėjęs, nes šį nuosprendį yra apskundęs. Teismas eksparlametaro skundą turėtų nagrinėti gruodžio pradžioje.

1997 metų liepą tuometinis Seimo narys buvo sulaikytas viešbutyje Vilniuje, įtarus, kad pasikėsino paimti iš verslininko Klemenso Kiršos 15 tūkst. JAV dolerių. Po metų teismas politiką pripažino kaltu, nuteisė jį kalėti pusšeštų metų, nusprendė konfiskuoti pusę turto bei skyrė piniginę baudą.

Vėliau aukštesnės instancijos teismai patvirtino Vilniaus apygardos teismo nuosprendį. Nuosprendis įsiteisėjo 1999-siais, kai nuteistojo skundą atmetė Lietuvos apeliacinis teismas.

Nelaisvėje praleidęs porą metų, A.Butkevičius 2000-siais buvo paleistas pirma laiko. Eksparlamentaro paieška buvo paskelbta šiemet lapkričio 4 dieną, kai antstoliai skolininko nesėkmingai ieškojo pusmetį.

Anstolių Nemiros Šiugždaitės ir Dariaus Stakeliūno antstolių kontoros, kuri kreipėsi į policiją, antstolis D.Stakeliūnas BNS sakė, kad kai skolininko buvimo vieta neaiški ir nežinoma, ir antstolis neturi kitų galimybių jį surasti, jis gali skelbti paiešką per policiją.

Tuo tarpu pats A.Butkevičius pirmadienį išplatintame pareiškime tokius antstolių veiksmus pavadino nemotyvuotais ir pažeidžiančiais antstolio profesinę etiką bei žmogaus teises.

Jis tvirtino dar spalio mėnesį informavęs antstolių kontorą, kad jo skundas dėl minėtos baudos dar nėra išnagrinėtas. A.Butkevičius taip pat neatmetė galimybės minėtą antstolių kontorą dėl garbės bei orumo pažeidimo paduoti į teismą.