Daugiausia - 15 - parlamentarų dirbs Ekonomikos, po 14 - Biudžeto ir finansų bei Užsienio reikalų, 13 - Teisės ir teisėtvarkos, po 12 - Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Švietimo, mokslo ir kultūros, 11 - Kaimo reikalų, po 10 - Socialinių reikalų ir darbo bei Valstybės valdymo ir savivaldybių, 8 - Aplinkos apsaugos ir po 7 - Informacinės visuomenės ir plėtros, Sveikatos reikalų ir Žmogaus teisių komitetuose.

24 parlamentarai, dirbsiantys keturioliktame - Europos reikalų komitete, bus patvirtinti vėliau, kai bus suformuota Vyriausybė.

Seimas taip pat nurodė tiems parlamentarams, kurie įtraukti į Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą, tačiau neturi Valstybės saygumo departamento (VSD) leidimo dirbti su slaptais dokumentais, nedelsiant kreiptis į VSD dėl tokio dokumento.

Seimas nesileido į diskusijas dėl dviejų naujų komitetų - Audito bei Transporto ir infrastruktūros, apie kurių steigimo galimybę prieš kurį laiką kalbėjo tuomet dar formuojamos valdančiosios socialdemokratų, socialliberalų, Darbo partijos ir "valstiečių" koalicijos atstovai.

Seimo pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas anksčiau sakė, kad 14-os komitetų sąrašas yra patvirtintas Seimo Statute, todėl norint įkurti naujų komitetų, reikalingos Statuto pataisos.

Kaimo reikalų komitete nedirbs nė viena moteris, užtat Socialinių reikalų ir darbo komitete net 7 vietas iš 10-ties užims moterys.

Komitete dirbs profesinės sąjungos "Solidarumas" pirmininkė, liberaldemokratų frakcijai priklausanti Aldona Balsienė ir iki šiol jam vadovavęs socialdemokratas Algirdas Sysas, siūloma į socialinės apsaugos ir darbo ministras V.Blinkevičiūtė.

"Labai gerai, kad tiek daug moterų. Jos geriau įsigilins į komitetui priklausančius klausimus, nes dažniau su socialinėmis problemomis susiduria", - BNS sakė A.Sysas.

Į Kaimo reikalų komiteto sąrašą įtrauktas buvęs nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjas Remigijus Ačas.

Aktyvi R.Pakso gynėja Aušrinė Pavilionienė kuruos švietimą, mokslą, kultūrą. Ji priekaištavo, kad minėtame komitete nedirbs laikinasis švietimo ministras Algirdas Monkevičius, įtrauktas į Informacinės visuomenės plėtros komiteto sąrašą.

Buvęs Valstybės saugumo departamento pareigūnas Albertas Sereika, kuris, ignoruodamas savo vadovybės nurodymus, tuometiniam prezidentui R.Paksui jo prašymu atidavė operatyvinę alkoholio bendrovės "Alita" privatizavimo bylą, dirbs Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Kita nušalintojo prezidento patarėja - Onutė Valiukevičiūtė dirbs Žmogaus teisių komitete kartu su buvusiu parlamentinės Etikos ir procedūrų komisijos vadovu socialdemokratu Algimantu Salamakinu.

Švietimo, mokslo ir kultūros komitete taip pat dirbs pirmasis į Seimą išrinktas regėjimo negalią turintis šiaulietis Edvardas Žakaris, buvusi kultūros ministrė Roma Žakaitienė.

Aplinkos apsaugos komitete dirbs liberaldemokratų partijos lyderis frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

Teisiamas dėl neteisėtų kelių blokadų organizavimo Žemės ūkio rūmų buvęs pirmininkas Jonas Ramonas taip pat dirbs minėtame komitete.

Darbo partijos atstovas, ligšiolinis Kėdainių meras Viktoras Muntianas įtrauktas į Biudžeto ir finansų komiteto sąrašą.

Beje, šiame komitete liko dirbti šeši Seimo nariai socialdemokratai - Bronius Bradauskas, į finansų ministrus siūlomas Algirdas Butkevičius, liberalcentristai Raimundas Palaitis ir Kęstutis Glaveckas, socialliberalas Artūras Skardžius ir Darbo partijos atstovas Jonas Lionginas, kurie šiam komitetui priklausė ir baigusiame kadenciją Seime.

Ekonomikos komitete ir toliau dirbs socialliberalas Vaclovas Karbauskis, Darbo partijos lyderis, kandidatas į ūkio ministrus Viktoras Uspaskichas ir šios frakcijos atstovas Pranas Vilkas (jam numatytas komiteto pirmininko pavaduotojo postas), Julius Veselka bei socialdemokratė Birutė Vėsaitė, o konservatoriams atstovaus Jurgis Razma.

Krikščionis demokratas Petras Gražulis lieka dirbti Kaimo reikalų komitete.

Seimo Statute numatyta, kad komitetuose, išskyrus Europos reikalų komitetą, gali dirbti nuo 7 iki 17 Seimo narių.

Europos reikalų komitete leidžiama dirbti ne mažiau kaip 15, bet ne daugiau kaip 25 Seimo nariams.

Iš viso Seime yra 141 narys.