Į Prezidentūrą kviečiami Socialdemokratų partijos lyderis premjeras Algirdas Brazauskas, Naujosios sąjungos pirmininkas Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, Darbo partijos lyderis parlamentaras Viktoras Uspaskichas bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė Seimo narė Kazimira Prunskienė.

Kaip antradienį žurnalistams sakė prezidento patarėjas Darius Gudelis, po šio susitikimo V.Adamkus gali pasirašyti dėl premjero kandidatūros teikimo Seimui.

Valdančioji dauguma savo kandidatu į premjerus yra įvardijusi dabar laikinai ministrų kabinetui vadovaujantį A.Brazauską.

Pagal šalies Konstituciją ne vėliau kaip per 15 dienų nuo tada, kai Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, prezidentas Seimui privalo pateikti naują premjero kandidatūrą, o ne vėliau kaip per savaitę Seimas turi priimti sprendimą dėl premjero skyrimo.

A.Brazausko ministrų kabinetas įgaliojimus grąžino pirmadienį.

Per penkiolika dienų po paskyrimo premjeras pristato Seimui savo sudarytą bei prezidento patvirtintą Vyriausybės programą, taip pat prezidentui pristato ministrų kandidatūras.

Pagal Konstituciją ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pagal išankstinį susitarimą, socialdemokratai ir socialliberalai naujojoje Vyriausybėje gaus premjero postą ir 7 ministrų portfelius, Darbo partija - 5, o Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga - vieną ministro postą.

Ne vėliau kaip per penkiolika dienų Seimas turi pritarti Vyriausybės programai arba ją atmesti. Kai Seimas pritaria programai, Vyriausybė prisiekia ir gauna įgaliojimus veikti.