„Labai greitai atsiliepė žmonių, ir vakar vakarą aš sulaukiau labai daug skambučių, ir šiandien ne į visus galėjau jau ir atsiliepti, kuomet siūlo ir ūkininkai, ir kiti verslininkai pagalbą dyzeliniu kuru. Bet kita problema dabar yra, neturėčiau galimybės kažkur laikyti ar sandėliuoti, kiek jie siūlo. Netgi vieni siūlė toną. O kur aš laikysiu? Kolonėles tai neturiu arba kažkokios talpyklos - ir vėl susiduriame su kita problema – gerumą  žmonės nori parodyti, bet sudėtinga tą paramą priimti kitą kartą“, - pasakojo Tytuvėnų bažnyčios klebonas Rimantas Žaromskis.

Pasak jo, galintys ir norintys prisidėti prie Tytuvėnų vienuolyno ansamblio, šiam tikslui gali paaukoti pinigų, nes finansinė parama taip pat gali palengvinti likusių mūrų priežiūrą ir atstatymą.
Artimiausiu metu iš Vyriausybės rezervo fondo Tytuvėnų vienuolyno ansambliui bus skirti 150 – 200 tūkst. Lt.

Juos planuojama panaudoti skubiausiems darbams - vienuolyno uždengimui, kad drėgmė nesiskverbtų giliau ir mūrai neimtų skilinėti.

Kodėl bažnyčios ir vienuolyno nuo gaisro neapsaugojo priešgaisrinės apsaugos sistema – kol kas nėra žinoma. Esą to priežastimi gali būti ir nepakankamai tokių objektų priešgaisrinę apsaugą reglamentuojantys teisės aktai.

Šiemet sausį Kultūros paveldo departamentas skelbė, jog baigti dvejus metus trukę Tytuvėnų Švč. M. Marijos bažnyčios ir Bernardinų vienuolyno ansamblio vienuolyno ir koplyčios stogų tvarkybos darbai.

„Tikrai viskas buvo padaryta pagal norminius aktus, kurie buvo reikalingi šitam projektui įgyvendinti. Jeigu įstatymai šitaip reglamentuoja, reglamentas, sakykime, šito reikalauja, buvo įvykdyta“, - sakė klebonas.

Gaisras Tytuvėnų ansamblyje kilo ketvirtadienį. Pareigūnų teigimu, išdegė apie 1 tūkst. kvadratinių metrų vienuolyno stogo, apie 100 kvadratinių metrų perdangos, nuardyta per 100 kvadratinių metrų skardinio bažnyčios stogo, apdegė ir apanglėjo bažnyčios medžio stogo konstrukcijos.

Tytuvėnų bažnyčiai gelbėti draudimo bendrovė "PZU Lietuva" pervedė 45 tūkst. Lt, o „Gjensidige Baltic“ rezervavo 3 mln. Lt Tytuvėnų vienuolyno atstatymui, apie tai bendrovės pirmadienį paskelbė pranešime.