Į policijos ieškomų asmenų duomenų bazę A. Butkevičius įrašytas lapkričio 4 dieną.

Bauda A. Butkevičiui buvo paskirta 1998 metų rudenį paskelbtu nuosprendžiu, kai Vilniaus apygardos teismas apkaltino jį pasikėsinus sukčiauti dideliu mastu ir už tai nuteisė kalėti penkerius su puse metų.

Jam taip pat buvo skirta pusės turto konfiskavimo bausmė. Vėliau laisvės atėmimo laikas buvo sutrumpintas iki trejų su puse metų, o 2000-ųjų pavasarį A. Butkevičius paleistas į laisvę lygtinai.

Nuosprendis įsiteisėjo ir bauda turėjo būti sumokėta 1999 metų pradžioje, kai Apeliacinis Teismas atmetė A. Butkevičiaus skundą. Tačiau bauda tebėra nesumokėta.

Policijos žiniomis, A. Butkevičius šiuo metu yra Gruzijoje.

Kaip primena ELTA, prieš porą metų Lietuvos valstybė A. Butkevičiui išmokėjo apie 30 tūkst. litų kompensaciją už moralinę žalą, kurią pripažino Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) Strasbūre.

2002 metų kovą tarptautinis teismas paskelbė, kad A. Butkevičiaus baudžiamajame procese buvo pažeistas nekaltumo prezumpcijos principas ir kaltinamojo teisė gintis nešališkame teisme. Be to, Strasbūro teismas konstatavo, kad A. Butkevičius du kartus po savaitę buvo kalinamas be teismo sankcijos.

Po pergalės EŽTT A. Butkevičius prašė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo panaikinti ir apkaltinamąjį nuosprendį. Tačiau 2003 metų rugsėjį šio teismo plenarinė sesija pripažino, kad, nepaisant nustatytų procesinių pažeidimų, teisinių pagrindų naikinti A. Butkevičiui nepalankius žemesnių teismų sprendimus nėra.