Rugpjūčio 17 d. apie 22.50 val. dingus elektrai viename iš J. Basanavičiaus gatvėje be Savivaldybės leidimo veikusio atrakcionų parko įrenginių, jame buvę 9 nepilnamečiai beveik valandai liko kaboti žemyn galvomis. Vaikai patyrė šoką, prarado sąmonę.

Tačiau po penkis mėnesius trukusio ikiteisminio tyrimo Palangos prokuratūra jį nutraukė atrakcionus valdančios olandų bendrovės „Leander LTU“ veikoje neįžvelgusi nusikaltimo sudėties. Nelaimės metu labiausiai nukentėjusios nepilnametės tėvai su atrakcionų savininkais bylinėtis galės privataus kaltinimo tvarka.

Tokia prokurorų pozicija nemaloniai nustebino Palangos merą Šarūną Vaitkų, teigiama savivaldybės pranešime spaudai.

„Tai rodo visišką institucijų abejingumą. Skaičiau nutarimą, jame aiškiai parašyta, kad vaikai buvo praradę sąmonę, jie patyrė šoką. Manau, tokių vaizdų, kai jų vaikai kabo žemyn galvomis, netenka sąmonės, ir niekas negali jiems pagelbėti, nenorėtų matyti nė vienas tėvas. Tarp jų ir institucijų, apsisprendusių nutraukti ikiteisminį tyrimą, atstovai. Negi reikėjo sulaukti dar didesnės nelaimės, kad tyrimas būtų tęsiamas, kad būtų išsiaiškinta, kodėl tokia nelaimė įvyko, kodėl buvo dirbama neturint reikalingo Savivaldybės leidimo, ir pareikalauta atsakingų asmenų atsakomybės baudžiamojoje byloje“, - tvirtina Š. Vaitkus.

Palangos meras teigė, jog taško šioje istorijoje dėti negalima.

„Tikiuosi, kad atrakcione „Move it“ nukentėjusių vaikų tėvai apskųs šį nutarimą. Palangos miesto savivaldybė savo ruožtu jau šiandien kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą su prašymu išnagrinėti šio nutarimo teisėtumą“, - mano Š. Vaitkus.