Antradienį 37 metų A.Norkevičiaus priesaiką priims teisingumo ministras Remigijus Šimašius. Prisiekęs A.Norkevičius pradės eiti pareigas.

Teisingumo ministerija BNS pranešė, kad A.Norkevičius laimėjo viešą konkursą Kalėjimų departamento vadovo pareigoms eiti. Viešajame konkurse dalyvavo keturi kandidatai.

''Eina gyvenimas, renkiesi sprendimus", - BNS apie apsisprendimą eiti vadovauti Kalėjimų departamentui sakė A.Norkevičius.

Kol kas A.Norkevičius dirba Policijos departamente. Jis BNS sakė, kad policijoje su pertraukomis tarnauja nuo 1998 metų. Per tą laiką jis ėjo inspektoriaus ir komisaro inspektoriaus pareigas viešojoje policijoje. Paskui tapo valstybės karjeros tarnautoju. A.Norkevičius yra dirbęs ir Valstybės kontrolėje, paskui vėl grįžo į policiją.

Jis yra baigęs Teisės akademiją - dabartinį M. Romerio universitetą, turi teisės ir penitencinės veiklos magistro laipsnį, taip pat stažavosi užsienyje - Prancūzijos kalėjimų direktorių mokykloje, Lietuvos įkalinimo įstaigose.

Be to, dirbdamas viešojoje policijoje A. Norkevičius bendradarbiavo su pataisos inspekcijomis, vykdė narkomanijos, nepilnamečių nusikalstamumo prevenciją.

Kalėjimų departamentas turi 11 jam pavaldžių įkalinimo įstaigų, kurios vykdo kardomąjį kalinimą (suėmimą) ir laisvės atėmimo bausmę, penkias regionines ir 49 teritorines pataisos inspekcijas, kurios vykdo bausmes, nesusijusias su laisvės atėmimu, ir lygtinai paleistų iš laisvės atėmimo vietų prieš terminą asmenų priežiūrą, taip pat Mokymo centrą, kuriame mokomi naujai priimti į tarnybą departamentui pavaldžiose įstaigose darbuotojai.

Prie įkalinimo įstaigų veikia trys valstybės įmonės, kurių savininko teises ir pareigas įgyvendina Kalėjimų departamentas.

Nuolatinio vadovo Kalėjimų departamentas neturėjo nuo praėjusių metų liepos 12 dienos, kai Kalėjimų departamento vadovo funkcijos laikinai buvo pavestos direktoriaus pavaduotojui Kęstučiui Širvaičiui.

Šiuo metu Lietuvos įkalinimo įstaigose laikoma apie 9,8 tūkst. asmenų.