Ortodoksais vadinti Z.Zinkevičiaus šalininkai nesėkmingai mina Teisingumo ministerijos slenksčius, reikalaudami pripažinti LKDP veiklą. Valdininkai kartą jau atmetė LKDP prašymą patvirtinti, kad šios partijos veikla yra teisėta.

Tačiau partijos valdybos pirmininkas buvęs parlamentaras Ignacas Uždavinys teigia neketinąs pasiduoti ir, nepavykus teisybės rasti ministerijoje, pasirengęs kreiptis į teismus ir net užsienio organizacijas.

Praėjusį pavasarį po susijungimo su Seimo nario Kazio Bobelio vadovaujama Krikščionių demokratų sąjunga LKDP nustojo egzistavusi.

Netrukus po jungiamojo suvažiavimo Teisingumo ministerijoje buvo įregistruota nauja partija - Lietuvos krikščionys demokratai. Jos vadovu išrinktas K.Bobelis. Buvęs LKDP valdybos pirmininkas Algirdas Saudargas tapo partijos vicepirmininku.

Iš jungiamojo suvažiavimo su keliasdešimt šalininkų pasitraukęs Z.Zinkevičius tvirtina, esą partijų jungimasis buvo neteisėtas, LKDP nariai buvo verčiami tapti naujos partijos nariais.

"Nei partijos konferencija, nei Aukščiausiasis Teismas nepriėmė sprendimo dėl LKDP veiklos nutraukimo.

Šalies Teisingumo ministerija taip pat nesustabdė mūsų veiklos, todėl Lietuvos krikščionių demokratų partija ir toliau tęsia savo darbą. Mes norime, kad šis tęstinumas būtų oficialiai pripažintas", - teigia akademikas.

Z.Zinkevičius "Lietuvos rytui" teigė, kad dabar partijos veikla yra apsunkinta: "Nors mūsų perspektyvos yra neblogos, daug skyrių nesutiko su jungtuvėmis, bet partija negali atlikti kai kurių veiksmų".

Kol neišspręsti LKDP teisiniai klausimai, į mokslo darbus pasinėręs Z.Zinkevičius teigia net negalįs atsistatydinti iš partijos vadovo posto: "Nors ir paskelbiau, kad nebūsiu partijos pirmininkas, pagal LKDP statutą, mano atsistatydinimas turi būti patvirtintas konferencijoje. Man niekaip nepavyko prikalbinti A.Saudargo šį klausimą įtraukti į darbotvarkę. Aš taip ir likau pirmininkas".

LKDP valdybos pirmininkas I.Uždavinys mano, kad šalies įstatymai jiems palankūs: "Ministerija privalo pripažinti mūsų veiklą. Jeigu to nebus, mes rasime ir kitų būdų, kaip atkreipti visuomenės dėmesį. Galbūt net kreipsimės į tarptautinius teismus".

LKDP valdybos vadovas tvirtino, kad būtų paprasčiausia iš viso pasitraukti, bet, anot jo, jei taip susidorojama su viena partija, kas gali garantuoti, kad neateis ir kitų eilė: "Tai totalinis puolimas prieš demokratiją".