Sinoptikų duomenimis, ketvirtadienio rytą pradedant vakariniais rajonais pradės stiprėti pietvakarių, vakarų vėjas, jo gūsiai sieks nuo 15 iki18 metrų per sekundę.

Ketvirtadienį daugelyje šalies rajonų vėjo gūsiai sustiprės nuo 15 iki 20 metrų per sekundę, pajūryje jie gali siekti nuo 22 iki 27 metrų per sekundę.

Penktadienį vėjas nenurims ir toliau siaus Lietuvoje. Vėjo gūsiai šeštadienį turėtų silpnėti ir tik kai kuriose šalies vietose jie sieks nuo 15 iki 18 metrų per sekundę, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Ugniagesiai įspėja gyventojus būti atsargius ir primena, kad pučiant stipriam vėjui, gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos. Dėl to būtina perspėti darbuotojus apie artėjantį pavojingą hidrometeorologinį reiškinį ir informuoti, kokie darbai turi būti nutraukti. Be to, pučiant stipriam vėjui, reikia stabdyti krovos darbus su kranais, nedirbti su atvira ugnimi.

Patariama nestovėti po aukštais medžiais, vengti būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų, nestatyti automobilių po medžiais, neliesti ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes jie gali sukelti pavojų gyvybei.