Tuo tarpu šalies vadovas Valdas Adamkus pasipiktino ir pareikalavo šiuos pinigus išbraukti iš planų.

Prezidentas vakar aštriai sureagavo į pranešimus apie ketinimus skirti 5 milijonus litų Prezidentūros rūmų remontui ir būsimos jo rezidencijos Turniškėse statyboms. Jis pareikalavo nedelsiant išbraukti šias lėšas iš Valstybės investicijų programos - ši kategoriška nuostata vakar perduota Vyriausybei.

"Valdas Adamkus su savo politinio pasitikėjimo komanda atėjo dirbti valstybei, o ne statyti Prezidentūros rūmų ar rezidencijų Turniškėse", - sakoma Prezidentūros pranešime.

Prezidentas įsitikinęs, kad ūkinius reikalus nuo seno tvarkanti Prezidentūros kanceliarija bei lėšas tam numatanti Vyriausybė privalo atsižvelgti į realias valstybės galimybes bei svarbiausius visuomenės poreikius.

"Valdui Adamkui nepriimtinas kitų metų valstybės investicijoms numatytų lėšų paskirstymas, ignoruojantis realius poreikius", - teigia Prezidentūra.

Kol Prezidentas V.Adamkus aiškinasi dėl Vyriausybės sprendimų projektuoti jam naująjį būstą, jo pirmtakas A.Brazauskas jau gali džiaugtis baigiama remontuoti namo terasa.

Iš pradžių Turniškių rezidencijas prižiūrinčios specialiosios paskirties akcinės komunalinių paslaugų bendrovės direktorius Valdas Račkys "Lietuvos rytui" tvirtino, kad A.Brazausko rezidencijos terasa tik pradedama remontuoti.

Vėliau V.Račkys pareiškė, kad terasa baigiama remontuoti ir likę paskutiniai darbai: "Lenkų laikais statyta terasa dar nebuvo remontuojama. Jai yra tiek pat metų, kiek man ir jums kartu sudėjus. Aš nuėjau pas A.Brazauską ir sakau, kad reikia kažką daryti".

Bendrovės vadovas iš premjero išgirdo padrąsinančius žodžius. "Jūs gaspadoriai, tai - pirmyn", - pokalbį su Vyriausybės vadovu mėgino priminti V.Račkys.

Naujai perstatytoje A.Brazausko rezidencijos terasoje turėtų būti įrengtas ir žiemos sodas.

Bendrovėje "Plastmeta" užsakyta reikalinga įranga - aliuminio konstrukcijos bei stiklas.

Bendrovės vadovas teigė, jog dar neaišku, kiek kainuos terasos statybos darbai, tačiau jis tikisi, kad tai bus apie 70 tūkstančių litų: "Bus suskaičiuota, kai pasibaigs darbai. Gal po kokios savaitės".