Beveik pusė būsimųjų Seimo narių - 62 paskelbė mėgstantys sportuoti, kai kurie nurodė ir konkrečias sporto rūšis. Septyni parlamentarai laisvalaikiu žaidžia lauko tenisą, vienas - stalo tenisą, šeši mėgsta slidinėti, keturi - žaisti šachmatais, po tris - plaukioti ir žaisti krepšinį, po du - važinėti dviračiu ir žaisti tinklinį. Tarp parlamentarų bus po vieną futbolo, vandens sporto, buriavimo, golfo, biliardo ir bėgiojimo mėgėją.

Socialdemokratas Algimantas Salamakinas pareiškė mėgstantis plaukioti baidarėmis. Jo partijos kolegos Algirdas Sysas dalį laisvalaikio skiria orientavimosi sportui, o Zigmantas Balčytis - vandens slidžių sportui. Socialliberalas Valerijus Simulikas domisi radijo sportu, nepartinis Vytautas Galvonas - akrobatiniu skraidymu.

Dar penki Seimo nariai domisi automobilių sportu, keturi - automobiliais. Socialliberalė Dangutė Mikutienė greta gana ekstremalių pomėgių - autosporto ir kalnų sporto nurodė besidominti ir ekonomika, filosofija bei politologija.

Keliones ir turizmą tarp savo pomėgių paminėjo 28 parlamentarai. Keturiolika Seimo narių mėgsta ilsėtis gamtoje, trys iš jų - aktyviai, du politikai užsiiminėja vandens turizmu. 22 būsimieji parlamentarai žūklauja, 15 - medžioja, penki - grybauja.

35 parlamentarai mielai skaito knygas - nuo grožinės iki mokslinės literatūros. Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė Kazimira Prunskienė savo pomėgiu pavadino publicistinius darbus, socialdemokratas Juozas Palionis prisipažino pats bandąs rašyti.

Įvairios muzikos mėgsta klausytis 23 Seimo nariai. Pavyzdžiui, socialliberalas Antanas Valionis vertina ir klasikinius kūrinius, ir svingą, tradicinį džiazą, 6-ojo-8-ojo dešimtmečių roką. Roką ir džiazą taip pat mėgsta konservatorius Jurgis Razma. O liberalcentristas Gintaras Steponavičius pirmenybę atiduoda moderniajai muzikai. Tarp kitų savo pomėgių jis nurodė ir bendravimą su žmonėmis, bridžą bei kiną.

Penki būsimieji Seimo domisi menu, tiek pat mėgsta teatrą, vienas - operą, dar vienas - dailę. Du politikai mielai vaikšto į koncertus ir kitokius kultūrinius renginius, trys mėgsta šokti, keturi - fotografuoti. Pagal Darbo partijos sąrašą patekęs Vladimiras Orechovas domisi baletu, šios partijos narys Pranas Vilkas - choriniu dainavimu. Dar viena šios partijos narė Audronė Pitrėnienė mėgsta pati organizuoti renginius ir užsiimti meno saviveikla. Jos partijos kolega Romas Venclovas prisipažino laisvalaikiu mėgstąs pažiūrėti televiziją.

Filosofijai savo laisvalaikį skiria penki parlamentarai, tiek pat - politikai ir politologijai. Keturi Seimo nariai domisi ekonomika, po tris - psichologija ir žmogaus teisių apsauga, po vieną - istorija, etnokultūra, religija, bibliofilija, kinologija, radiotechnika, inžinerija ir socialine rūpyba. Konservatorė Irena Degutienė domisi socialiniais ir sveikatos apsaugos klausimais, nevyriausybinių organizacijų veikla šeimos stiprinimo ir vaikų teisių srityse. Trys politikai nurodė mėgstantys studijuoti. Pavyzdžiui, rusiškai, angliškai ir vokiškai kalbantis socialliberalas Algirdas Butkevičius pareiškė mėgstantis mokytis užsienio kalbų.

Vienuolika parlamentarų savo laisvą laiką skiria sodininkystei, po tris - įvairiems ūkio darbams savo sodybose ir bitininkystei. Dar du Seimo nariai tarp savo pomėgių nurodė žemės ūkį. Penkios politikės mėgsta auginti gėles, du parlamentarai - meistrauti.

Kai kurie naujojo Seimo nariai turi ir gana originalių pomėgių. Antai liberalcentristas Raimundas Palaitis savo pomėgiu pavadino jūrą, o konservatorius Egidijus Vareikis - ruonius. Socialdemokratas Česlovas Juršėnas kolekcionuoja karikatūras, liberaldemokratas Henrikas Žukauskas pats mėgsta piešti šaržus. Kito socdemo Gedimino Kirkilo pomėgis - pypkė, jo partijos kolegių Irenos Šiaulienės - anekdotai ir automobilio vairavimas, o Birutės Vėsaitės - ekstremalus sportas, maisto ir vyno degustacija bei netradicinė medicina.

Kandidato anketos grafoje "Visuomeninė veikla" dauguma parlamentarų nurodė su partine veikla susijusias pareigas, taip pat - narystę įvairiose verslo asociacijose, organizacijose ir klubuose. Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas, šios partijos nariai Saulius Lapėnas ir V. Grubliauskas, socialdemokratas Algis Rimas, konservatoriai Algirdas Vrubliauskas ir Julius Dautartas, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos narys Alfredas Pekeliūnas, socialliberalai Vaclovas Karbauskis ir Algirdas Monkevičius, Darbo partijos narys Jonas Jagminas yra įvairių miestų "Rotary" klubų nariai.

A. Zuokas taip pat yra "Vilniaus klubo" prezidentas, o J. Jagminas ir nepartinis Vytautas Galvonas - jo nariai. Darbo partijos nariai Valentinas Bukauskas ir Rimvydas Turčinskas priklauso LIONS klubui.

Nemažai būsimojo Seimo narių yra įvairių sporto ir atskirų sporto šakų organizacijų prezidentai: konservatorių lyderis Andrius Kubilius - Lietuvos šaudymo sąjungos, socialdemokratas Julius Sabatauskas - Lietuvos šachmatų federacijos, jo partijos kolega Algirdas Sysas - Lietuvos orientavimosi sporto federacijos, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos narys Bronis Ropė - Lietuvos krepšinio "A" lygos, jo partijos kolega Viktoras Rinkevičius - Respublikinės lenktyninių žirgų lygos, Darbo partijos narys Vydas Gedvilas - Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos, nepartinis Rimantas Bašys - Šiaulių miesto veteranų sporto klubo, J. Palionis - krepšinio sporto klubo "Prienai", K. Prunskienė - Baltijos moterų krepšinio lygos ir Lietuvos moterų futbolo asociacijos.

Konservatorius Kazys Starkevičius yra ne tik Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas, bet ir "Atleto" krepšinio klubo viceprezidentas bei Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas. Socialliberalas Valerijus Simulikas yra Šiaulių krepšinio lygos ir Lietuvos moksleivių sporto asociacijos prezidentas, taip pat priklauso Lietuvos radijo mėgėjų draugijai ir Lietuvos radijo sporto federacijai.

Darbo partijos narys Vladimiras Volčiokas yra Lietuvos karatė do federacijos, o pagal Rolando Pakso koalicijos kandidatų sąrašą į Seimą patekęs Egidijus Klumbys - Lietuvos gatvės vaikų futbolo federacijos viceprezidentas.

Tokias pačias pareigas Tarptautinėje intelektinės nuosavybės apsaugos asociacijoje eina - R. Pakso koalicijos atstovas Algimantas Matulevičius, o Vėjo energetikų asociacijoje - J. Palionis.

Socdemė Roma Žakaitienė vadovauja Lietuvos nacionalinei UNESCO komisijai, konservatoriai Audronius Ažubalis Nacionalinei žurnalų leidėjų asociacijai, Rimantas Dagys - Europos judėjimui Lietuvoje, Ramūnas Garbaravičius - Sugiharos fondui "Diplomatai už gyvybę", Arimantas Dumčius - Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijai, Emanuelis Zingeris - Tarptautinei istorinei komisijai, Saulius Pečeliūnas - Lietuvos-Danijos draugijai, K. Prunskienė - UNICEF Lietuvos nacionaliniam komitetui. Ji taip pat yra tarptautinio Parlamentinių lyderių fondo valdybos ir Moterų pasaulio lyderių tarybos narė.

Liberalcentristas Arminas Lydeka anketos grafoje "Visuomeninė veikla" įrašė "diplomatinio protokolo ir tarnybinio etiketo ekspertas-konsultantas". Jo partijos kolega V. Grubliauskas yra Klaipėdos džiazo klubo prezidentas, Klaipėdos džiazo festivalių prodiuseris, Tarptautinės džiazo mokyklų asociacijos narys.

Liberalcentristės Dalia Teišerskytė ir Violeta Boreikienė yra moterų klubo "Ad astra" ir politikių klubo "Milda" prezidentės, socdemė B. Vėsaitė - "Mildos" narė, moterų verslininkių klubo MVK20 garbės narė, Kauno moterų užimtumo centro pirmininkė. Darbo partijos narė Ramunė Visockytė nurodė užsiimanti narkomanijos ir ŽIV/AIDS prevencija Klaipėdoje, o R. Pakso koalicijos atstovė Aldona Balsienė - labdaros organizavimu. Ji taip pat yra įkūrusi Šv. Brigitos jaunų šeimų ir nesantuokinių vaikų paramos fondą.