Scenoje drąsiau negu Seimo salėje jaučiasi ir dar viena išskirtinio balso savininkė Donalda Meiželytė. Rudens sesiją ji kalbėjo tiktai kartą, kai pateikė klausimą per Vyriausybės valandą. Bet yra ir tokių, kurie per visą rudens sesiją nepasireiškė nė karto. Tai – „tvarkietis” Vytautas Galvonas, socialdemokratas Stanislovas Giedraitis, konservatoriai Rūta Rutkelytė ir Pranas Žeimys, krikščionis Aleksandras Sacharukas.

Mažiausiai per praėjusią Seimo sesiją kalbėję politikai nesužibėjo ir įstatymų leidybos baruose. Antai I.Valinskienė, kaip ir S.Giedraitis, pateikė po šešis teisės aktų projektus, tačiau ir jie nebuvo šių parlamentarų autorystė. Politikai tik savo parašais prisijungė prie kolegų.

Tuo tarpu pagal kalbas į lyderius išsiveržusių parlamentarų aktyvumo rengiant teisės aktus statistika irgi atrodo neprastai. Tarkime, V.Andriukaitis pagal pateiktų įstatymų ir teisės aktų gausą – 16 vietoje, K.Daukšys, kurio pavardė yra įrašyta prie 84 Seimui pateiktų projektų, užima dar aukštesnę – aštuntą vietą.

Daugiausia projektų „prikepa” Seimo komitetų vadovai. Praėjusią sesiją ypač pasidarbavo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras, kurio vardu registruoti 163 dokumentai.

Tačiau vertinant visos kadencijos Seimo narių aktyvumo rezultatus labiausiai pluša socialdemokratas Edvardas Žakaris, prisidėjęs prie 965 dokumentų. Tiesa, dalis jo rengtų projektų Seime ne visada sulaukia paramos.