H.Žukauskas po Seimo rinkimų sustabdė savo įgaliojimus ir ragina partijos vadovybę atsistatydinti dėl pralaimėtų rinkimų. "Po pralaimėtų rinkimų partijos vadovybė turėtų atsistatydinti, o partija apsvarstyti savo tolimesnę strategiją", - BNS sakė H.Žukauskas.

Pats H.Žukauskas teigė sustabdęs savo įgaliojimus partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo poste iki partijos kongreso, kurio datą turėtų nustatyti ketvirtadienį šaukiama LDP taryba.

LDP pirmininkas Valentinas Mazuronis mano, jog kongresas gali būti surengtas gruodžio pradžioje.

"Aš asmeniškai manau, kad partijai turi vadovauti Rolandas Paksas. Jeigu jis išreikš tokį norą, aš atsistatydinsiu ir nesieksiu partijos pirmininko postą", - BNS sakė V.Mazuronis.

Per apkaltą nuo prezidento pareigų už Konstitucijos pažeidimus ir priesaikos sulaužymą nušalintas R.Paksas vadovavo liberaldemokratų ir Lietuvos liaudies sąjungos "Už teisingą Lietuvą" koalicijai "Už tvarką ir teisingumą", bet pats negalėjo kandidatuoti į Seimą.

Taip nusprendė Konstitucinis Teismas, nusprendęs, kad Konstitucijos pažeidėjas ir priesaikos laužytojas niekada daugiau negali užimti pareigų, susijusių su priesaikos davimu.

Koaliciją su Lietuvos liaudies sąjunga "Už teisingą Lietuvą" sudariusi LDP rinkimuose iškovojo 10 iš 141 mandato, tačiau jos frakcija Seime gali turėti dar mažiau narių.

H.Žukauskas BNS patvirtino ketinantis prisijungti prie rinkimus laimėjusios Darbo partijos frakcijos.

Pagal Darbo partijos kandidatų sąrašą į Seimą buvo išrinkti keli dabartinės Liberaldemokratų frakcijos nariai - Jonas Lionginas ir Pranas Vilkas.