"Man visa tai primena neseniai rodytą filmą apie Troją, kai sustoja graikai su trojėnais prieš kautynes ir labai garsiai daužo į savo skydus, kad išgąsdintų priešininką. Man atrodo, reikia nustoti taip daryti", - trečiadienį LTV laidoje "Spaudos klubas" apie nekintančią socialdemokratų ir socialliberalų poziciją kalbėjo konservatorių lyderis.

Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojo Gedimino Kirkilo teigimu, socialdemokratai yra linkę į derybas, tačiau jis neatskleidė, kiek ministrų postų jie galėtų atsisakyti. "Mums lieka ten turbūt tik duris atidarinėti", - nuogąstavo A. Kubilius.

Derybų dalyviai kritikavo Tėvynės sąjungos siūlymą Vyriausybėje ir Seime dirbti rotacijos principu, kuris esą užtikrintų teisingą atstovavimą rinkėjams. Tačiau, pasak A. Kubiliaus, šį principą pirmieji pasiūlė ne konservatoriai, o socialdemokratai. "Rotacijos siūlymą viename iš mūsų derybinių pasitarimų prieš antrąjį rinkimų turą pateikė jūsų kolega Juozas Bernatonis kaip vieną iš galimų variantų", - tvirtino Tėvynės sąjungos vadovas.

Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas atkreipė dėmesį, jog trečiadienio vakarą pasirašyti keturių partijų susitarimą pradėti derybas paskatino Darbo partijos atstovų susitikimas su socialdemokratais ir socialliberalais. Savo ruožtu Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas leido suprasti dėl to nė kiek neapgailestaująs. "Jeigu Darbo partija padeda pastūmėti derybas į priekį, aš labai džiaugiuosi", - pareiškė jis.

V. Uspaskicho teigimu, panašų susitarimą su dabartine valdančiąja koalicija Darbo partijos atstovai pasirašys ketvirtadienį. "Po susitikimo su socialdemokratais ir socialliberalais buvo nutarta, kad rytoj pratęsime pasitarimą ir pabaigsime jį dokumentu - ar mes deramės, ar ne", - pažymėjo V. Uspaskichas.

A. Kubilius ir A. Zuokas dar kartą pabrėžė, kad jų netenkina socialdemokratų dalyvavimas dvejose derybose vienu metu.