Lenktynes organizuojančios VšĮ „Promo events“ vadovas Darius Jonušis sako, jog lenktynėms rengiamasi, iki jų liko dar daug laiko, o pakeisti orus – ne organizatorių valioje.

Pasak Sartų žirgyno direktoriaus Edgaro Jenino, sausio 10 d. lenktynių organizacinis komitetas turėtų priimti sprendimą:

– Kol kas nieko negaliu pasakyti. Lenktynėms rengiamasi taip, kaip priklauso, išskyrus taką. O koks bus oras, matysime.

Ne itin optimistiškai nusiteikęs ir Žemės ūkio ministerijai atstovaujantis Sartų lenktynių organizacinio komiteto pirmininkas Vytautas Grušauskas:

– Orai kol kas nieko gero nežada, bus matyti apie sausio vidurį, kokia situacija susiklostys. Reikia šaltuko, o jei šals tik vieną naktį, lėšos bus išmestos pavėjui.

Nenoriu būti pranašas. Bet vienais metais, kai man teko vadovauti organizaciniam komitetui, iki kelių po balas braidžiojome: nemalonu buvo ir žiūrovams, ir sportininkams, kurie savo žirgus kinkė į ratelius ir po tą buizą važinėjo. Tokiomis sąlygomis visko gali būti: ir traumų, ir kitų dalykų. O žirgai dabar yra brangūs ir manau, kad nė vienas savininkas savo žirgo nenorėtų purve klampinti.

Respublikinės lenktyninių žirgų lygos direktorius Vidas Isoda taip pat abejoja, ar šiemet Sartų lenktynės įvyks. Pasak jo, organizacinis komitetas dirba, o kaip bus, niekas nežino. Yra ir kita problema – nėra kur kitur perkelti lenktynių:

– Viena vertus, biudžetas per mažas, be to, Sartai yra tradicija. Anksčiau, jei sąlygos neleisdavo rengti lenktynių Sartuose, jos būdavo perkeliamos į Uteną. Tačiau dabar Utenos hipodromas yra rekonstruojamas. Kitais metais tokiu atveju turėsime net du atsarginius variantus, kur rengti Sartų lenktynes: Uteną ir Lazdijus.

Šaltinis
"Ūkininko patarėjas"
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją