"Dabar Seime chaotiškai priregistruota įvairių mokestinių įstatymų projektų, kurie nei padalija naštą tarp turtingųjų ir vargingai gyvenančiųjų, nei yra palankūs demografinei politikai. Dabar įstatymai neskatina trečio-ketvirto vaiko atsiradimo", - BNS sakė R.Dagys.

Jo vadovaujamas komitetas kreipėsi į Seimo pirmininkę Ireną Degutienę, prašydamas sudaryti darbo grupę, kuri parengtų ilgalaikės kompleksinės mokesčių sistemos reformos gaires.

Anot R.Dagio, būtina peržiūrėti visus mokestinius įstatymus, taip pat ir tuos, kurie dar nepriimti, bet kuriems Seimas jau yra pritaręs po pateikimo. Tai Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisos, numatančios progresinių mokesčių įvedimą, siūlymas apmokestinti automobilius ir bankuose laikomų indėlių palūkanas.

"Reikia susisteminti visus pasiūlymus ir kompleksiškai pažiūrėti, kokiai socialinei grupei jie palankesni, kuriai - ne", - sakė R.Dagys.

Jo teigimu, reikia peržiūrėti ir galiojančią mokesčių sistemą, mat ji nėra palanki šeimai, auginančiai tris ir daugiau vaikų.