Naujienų agentūros BNS apklausoje "Snoro" istorija minėta keliskart dažniau nei Europos vyrų krepšinio čempionatas ir Vyriausybės preliminarus susitarimas su Japonijos kompanija "Hitachi" dėl atominės elektrinės statybos.

"Tai išskirtinis ir, kad ir kokie gandai iki tol sklandė, gana netikėtas įvykis, turėsiantis ilgalaikių pasekmių valstybei", - apie "Snorą" teigia portalo iq.lt vyriausiasis redaktorius Mantas Dubauskas.

"Tai, kad nekilo panika, rodo gyventojų brandą", - pažymi politikos apžvalgininkas Kęstutis Girnius.

Antrasis dažniausiai minėtas įvykis buvo rugpjūčio 31 - rugsėjo 18 dienomis šešiuose Lietuvos miestuose vykęs Europos vyrų krepšinio čempionatas. Jame triumfavo Ispanija, o Lietuva po apmaudaus pralaimėjimo Makedonijai ketvirtfinalyje liko penktoje vietoje.

Į trejetuką taip pat pateko gruodį Vilniuje pasirašytas susitarimas su "Hitachi" kompanija dėl esminių Visagino atominės elektrinės koncesijos sutarties sąlygų. Pasak Lietuvos televizijos naujienų tarnybos vadovo Audriaus Matonio, "judėjimas susitarimo su "Hitachi" link yra pirmas apčiuopiamas kuriamasis veiksmas po LEO LT išardymo".

Bent po keletą kartų taip pat minėtos verslininko, buvusio premjero Bronislovo Lubio ir rašytojo Justino Marcinkevičiaus netektys, savivaldybių tarybų rinkimai, Alesio Beliackio duomenų perdavimas Baltarusijai, prezidentės Dalios Grybauskaitės įtakos stiprėjimas, biudžeto priėmimas, gyventojų surašymas, pirmininkavimas ESBO, Lietuvos ir Lenkijos santykių blogėjimas, įvykiai Drąsiaus Kedžio istorijoje ir Sausio 13-osios byloje įtariamo buvusio KGB karininko Michailo Golovatovo sulaikymas ir netikėtas paleidimas.

Iš pasaulio įvykių vienodai dažnai minėtas Arabų pavasaris - sukilimai ir protestai arabų pasaulyje, bei skolų krizė euro zonoje. Trečioje vietoje liko žemės drebėjimas ir cunamis Japonijoje bei gamtos stichijos sukelta avarija Fukušimos atominėje elektrinėje.

Pasak DELFI apžvalgininko Vladimiro Laučiaus, dėl permainų arabų pasaulyje "kinta įprastas regiono vaizdas: braška bei žlunga ir provakarietiški, ir antivakarietiški autoritariniai režimai".

Tuo tarpu Lietuvos radijo žurnalistas Tomas Dapkus teigia, kad tebesitęsianti krizė euro zonoje "vis daugiau kelia nerimo, ar delsiant priimti būtinus sprendimus nesugrius ir pati Europos Sąjunga".

"Įsitikinome, jog gamtai mūsų techninė pažanga išlieka žaisliuku, buvo suduotas labai didžiulis smūgis vienai iš ekonomiškai stipriausių pasaulio valstybių ir dar stipresnis smūgis atominių elektrinių simpatikams", - apie nelaimes Japonijoje rašo internetinio dienraščio bernardinai.lt vyriausiasis redaktorius Andrius Navickas.

Gana dažnai apklausoje minėti ir po parlamento rinkimų Rusijoje kilę protestai, kurie buvo didžiausi po Sovietų Sąjungos žlugimo, bei teroristinės organizacijos "Al Qaeda" vadovo Osamos bin Ladeno nužudymas Pakistane.

Apklausoje svarbiausių Lietuvos žiniasklaidos priemonių redaktoriai ir žinomi apžvalgininkai buvo prašomi išvardyti po tris, jų nuomone, svarbiausius Lietuvos ir pasaulio įvykius 2011 metais.