A.Brazauskas teigė dar nežinantis, ką socialdemokratai kvies jungtis į valdančiąją koaliciją. "Yra daug variantų, bet viskas priklauso nuo sąlygų. Reikia atsisėsti prie stalo ir kalbėti", - pabrėžė premjeras.

Jis neatmetė galimybės, jog po šių rinkimų gali tekti pasitraukti iš premjero posto. "Nesu vienintelis ir nepakeičiamas. Jei tai bus naudinga Lietuvai, esu pasiruošęs eiti į pensiją", - sakė A.Brazauskas.

Socialdemokratų lyderis nenorėjo prognozuoti rinkimų baigties. "Nenoriu spėlioti. Praeis keletas valandų ir viskas bus aišku", - sakė jis.

Paklaustas, ar įsivaizduojąs socialdemokratų ir socialliberalų mažumą Vyriausybėje, A. Brazauskas sakė, jog sunku įsivaizduoti tokią Vyriausybę. "Ji dirbti negalės. Formaliai gal ir gali būti tokia sudaryta, bet praktiškai jos veikla būtų labai suvaržyta", - A. Brazauskas abejojo, ar imtųsi vadovauti tokiai Vyriausybei.

"Vyriausybės tęstinumo prasmę turi matyti visos frakcijos, o ne viena partija turėtų ginti valstybės interesus. Manau, kad ir senosios mūsų partijos jau subrendo ir mato, kas valstybei yra daug svarbiau, negu kad partinis interesas išplėšti vieną ar kitą postą. Jeigu šitaip mąstys visos mūsų tradicinės partijos, tai Vyriausybę galima bus suformuoti", - sakė Ministras Pirmininkas.

Jo manymu, į antrąjį Seimo rinkimų turą turėtų ateiti panašus skaičius rinkėjų, kiek jų buvo ir pirmajame, tačiau abejojo, kad jų bus daugiau. Balsavimą paštu, kai kuriose apylinkėse balsuojant daugiau negu pusei rinkėjų, A. Brazauskas vadino visišku nesusipratimu, "daugiau negu keistu".

Balsuoti premjerą atlydėjusi žmona Kristina Brazauskienė ir antrajame ture nebalsavo kartu, tačiau sakė jau balsavusi Antakalnyje.

Taurakalnio rinkimų apylinkė, kur balsavo A.Brazauskas, priklauso Naujamiesčio apygardai. Joje rungiasi Tėvynės sąjungos atstovė Irena Degutienė bei liberalcentristas Algirdas Gricius.

"Balsavau už geriausią", - paklaustas, kam atidavė savo balsą, sakė premjeras.

Taurakalnio rinkimų apylinkėje balsuoja ir A. Brazausko dukters Laimos Mertinienės šeima.

Po pirmojo rinkimų turo A.Brazausko vadovaujama socialdemokratų partija Seime turi 19 mandatų.

Iš viso vienmandatėse apygardose renkamas 71 Seimo narys, daugiamandatėje apygardoje - 70.