Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkui Algirdui Meškauskui advokatų tarybos sprendimas buvo netikėtas, bet jis nesiėmė jo plačiau vertinti. "J.Liaučius - aukštos kvalifikacijos teisininkas ir, jei Advokatų taryba šitaip nusprendė, negalėčiau kritikuoti", - sakė A.Meškauskas

VTEK nustatė, kad J.Liaučius, tarnybiniu automobiliu, kurio eksploatavimo išlaidos buvo padengtos iš valstybės biudžeto, vykdamas į Klaipėdą ne tarnybos tikslais, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo reikalavimus.

Interesų nesuderinęs valdininkas vienerius metus negali būti skatinamas ar perkeliamas į aukštesnes pareigas.

"Lietuvos ryto" teigimu, nors advokatais gali tapti nepriekaištingos reputacijos teisininkai, tarybai neužkliuvo VTEK sprendimas. Pasak R.Andrikio, tai J.Liaučiui netrukdo būti advokatu. "Dabar jis tarnaus ne valstybei, o žmogui", - pabrėžė R.Andrikis.

J.Liaučiaus penkerių metų kadencija baigėsi rugsėjo 24 dieną, tačiau jis eis pareigas tol, kol bus paskirtas naujas Valstybės kontrolės vadovas.

Iš pradžių svarstęs galimybę J.Liaučių valstybės kontrolieriumi skirti dar vienai kadencijai, šalies vadovas Valdas Adamkus persigalvojo ir dabar ieško kito kandidato į šį postą. Manoma, jog jį tvirtins jau naujas Seimas.