Pagal ankstesnius planus, Seimo biudžetas kitąmet turėjo būti net didesnis nei šiemet. Tačiau finansininkams pakoregavus šalies ūkio augimo prognozes, ant žemės teko nusileisti ir parlamentui.

Vietoj dar spalį planuoto daugiau kaip 89 mln. litų biudžeto pyrago kitais metais Seimui teks įtilpti į 83,4 mln. litų skirtą finansavimą. Dėl to Seimo kanceliarijai teko skubiai ieškoti, kur būtų galima sutaupyti daugiau kaip 5 mln. litų, o kai kurios pasirinktos taupymo priemonės užguls jau naujos kadencijos parlamento vadovybės pečius.

Seimo kanclerio Jono Mileriaus patvirtinimu, bus siūloma pristabdyti išeitinių kompensacijų mokėjimą į parlamentą neišrinktiems Seimo nariams:
"Dalį pinigų bus siūloma išmokėti tik kitais biudžetiniais metais".

Prognozuojama, kad Seimo narių išeitinėms kompensacijoms gali tekti pakloti per 4,3 mln. litų. Tačiau, pasak J. Mileriaus, tai yra tik būrimas iš kavos tirščių, nes neaišku, kiek dabartinių parlamentarų dalyvaus kitų metų rudenį vyksiančiuose rinkimuose ir kiek jų pateks į naująjį Seimą.

Pasibaigus dabartinio Seimo kadencijai darbą turės palikti ir bemaž pusė tūkstančio parlamentarų padėjėjų. Didžiausias kanceliarijos rūpestis – šių asmenų nepanaudotos atostogos.