"Tai turi būti nepriekaištingos reputacijos profesionalas, nes, Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, Valstybės kontrolei teks labai atsakingos funkcijos prižiūrėti, kaip panaudojamos iš ES struktūrinių fondų ateinančios didžiulės lėšos", - sakė R. Grumadaitė.

Kita vertus, pasak Prezidento atstovės, valstybės kontrolieriaus veikla yra glaudžiai susijusi su Seimui, nes būtent parlamentui Valstybės kontrolė teikia valstybinio audito ataskaitas ir išvadas.

"Naujajam valstybės kontrolieriui teks dirbti jau su nauju Seimu. Todėl logiška, kad valstybės kontrolieriaus kandidatūra būtų derinama jau po rinkimų su išrinktu nauju Seimu", - sakė R.Grumadaitė.

Įstatymai numato, kad valstybės kontrolierių skiria Seimas Prezidento teikimu.

Anksčiau Prezidento patarėjas Darius Gudelis buvo užsiminęs, kad Prezidentas gali pateikti Seimui valstybės kontrolieriaus kandidatūrą kartu su naujojo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo kandidatūra. STT vadovo kandidatūrą Seimas jau spėjo apsvarstyti ir patvirtinti, tuo tarpu naujojo valstybės kontrolieriaus paieškos užtruko.

Dabartinio valstybės kontrolieriaus Jono Liaučiaus Prezidentas nusprendė neteikti antrajai kadencijai, paaiškėjus J.Liaučiaus tarnybinės etikos pažeidimams.

J.Liaučius valstybės kontrolieriumi buvo paskirtas nuo 1999 metų rugsėjo 27 d.