Administracinę bylą teismas nagrinėjo, nes balandį priimtą Vilniaus rajono valdžios sprendimą dėl J.Tuvimo vardo gatvės buvo apskundęs buvęs Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Jurgis Jurkevičius. Tačiau teismo atstovė penktadienį pranešė, jog J.Jurkevičiaus skundas buvo atmestas kaip nepagrįstas.

"Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, įvertinusi visas bylos aplinkybes priėjo išvadą, kad Vilniaus rajono savivaldybės tarybos sprendimas neprieštarauja galiojantiems įstatymams, Vyriausybės nutarimams ar kitiems teisės aktams, savivaldybės taryba turi teisę priimti sprendimus jos išimtinei kompetencijai priskirtais klausimais, todėl atmetė pareiškėjo skundą kaip nepagrįstą", - rašoma teismo pranešime.

Tuo metu Vyriausybės atstovas, pasak teismo, teigė, kad Vilniaus rajono savivaldybė nesivadovavo taisyklėmis, pagal kurias gatvėms, pastatams, statiniams ir kitiems objektams yra suteikiami pavadinimai.

Šiose taisyklėse nurodoma, kad pavadinant gatvę asmenybės vardu būtina vadovautis personalijų nuopelnų Lietuvos valstybės ir krašto istorijai, mokslui, menui, kultūrai, politikai ir kitoms visuomeninio gyvenimo sritims kriterijais.

J.Jurkevičius teigė, kad gatvė J.Tuvimo vardu pavadinta "tik dėl to, kad jis rašė gražiai eiles".

Vilniaus rajono savivaldybė sakė, kad gatvė lenkų poeto vardu pavadinta vietos gyventojų prašymu ir šiame sprendime nėra jokios tautinės ar politinės potekstės.

Vilniaus rajono savivaldybėje dauguma sudaro Lietuvos lankų rinkimo akcijos atstovai.

J.Tuvimo gatvė driekiasi per Balandiškių, Geležių, Leičių, Maskoliškių, Medviediškių, Pilikonių, Pūstalaukio kaimus.

20 amžiuje rašęs ir išgarsėjęs J.Tuwimas yra vienas iš Lenkijos literatūros pasididžiavimų. Poeto motina kilusi nuo Lietuvos, o pats kūrėjas gimė Lodzėje, buvo trumpam emigravęs į Vakarus, mirė ir palaidotas Lenkijoje.