Pagal galiojančią tvarką, administracinio pažeidimo nagrinėjimo datą nustato protokolą dėl pažeidimo surašiusi policijos įstaiga. A.Kopūstui protokolą surašė Lietuvos kelių policijos tarnyba. Ji nusprendė, kad byla turi būti nagrinėjama gruodžio 14 dieną.

A.Kopūsto advokatas tądien turėjo bylą kitame teisme, kuri buvo paskirta anksčiau, todėl Ukmergės teismą jis informavo, kad tądien savo klientui A.Kopūstui atstovauti negalės ir paprašė atidėti posėdį.

Teisėjas Rinaldas Adamonis administracinės bylos imsis kitų metų vasario 10 dieną. Teisėjas BNS teigė, kad jo darbo krūvis didelis, nagrinėja ir administracines, ir baudžiamąsias bylas, kai kurios jų paskirtos net kovo mėnesiui.

Ukmergės rajono meras A. Kopūstas neblaivus prie vairo įkliuvo lapkričio pabaigoje.

Mero automobilį policijos pareigūnai sustabdė prie namų. Patikrinus jo blaivumą, alkoholio tikrintuvas parodė 0,8 proc. promilės.

Policininkai jam surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą ir paėmė vairuotojo pažymėjimą. Kaip bausti merą, spręs teismas.

Išgėręs įkliuvęs A.Kopūstas sako su alkoholio tikrintuvo rodmenimis nesutinkantis. Jis savo ruožtu nuvyko į ligoninę pasitikrinti blaivumo ir ten neva nustatyta, kad meras - blaivus.

Nemalonumai su teisėsauga A.Kopūstui gali kainuoti postą - Ukmergės rajono savivaldybės tarybos opozicija parengė interpeliaciją merui valstiečiui liaudininkui A.Kopūstui

Žiniasklaida skelbė ne tik apie mero vairavimą išgėrus, bet ir tai, kad A.Kopūstas, dirbęs turėdamas 40 proc. darbingumą, atgaline data gavo netekto darbingumo pensiją už daugiau nei ketverius metus.

"Pagrindiniai dalykai yra tie, kurie pastaruoju metu šmėžuoja žiniasklaidoje - nelabai geri dalykai apie merą. Tą taurę perpildė mero elgesys, toks kaip galimai vairuojant išgėrus. Tokie dalykai, manome, yra netoleruotini, nepavyzdiniai - pirmas asmuo rajone taip neturėtų elgtis", - BNS sakė socialdemokratas Arūnas Dudėnas.

Pasak jo, opozicija kviečia ir kitus tarybos narius priimti "tinkamus sprendimus" mero atžvilgiu.

"Tie mero veiksmai nedera su Politiko elgesio kodekso nuostatomis, kur pasakyta, kad turi būti pavyzdingas elgesys. Kviečiame per ateinančias šventes kiekvieną tarybos narį apmąstyti mero veiksmus ir ateityje priimti tinkamus sprendimus", - teigė A.Dudėnas.

A.Kopūstas rajonui vadovauja nuo 2004 metų.