K.Glaveckas pareiškė, kad euroderybininkui trūksta patirties bei veiklos viešumo: "Taip pat ir aiškaus šalies interesų gynimo".

Su tuo nesutinka šalies Prezidentas Valdas Adamkus, praėjusią savaitę bendravęs su P.Auštrevičiumi, - vyriausiojo euroderybininko veikla įvertinta labai gerai.

Prezidentūra pigiu populizmu pavadino opozicijos politikų pastangas didinti savo reitingus nepagrįstai kimbant prie gerų darbo rezultatų pasiekusių žmonių.

P.Auštrevičiaus veikla nepatenkinti ir kai kurie liberalai. Eligijaus Masiulio teigimu, Europos Komisijos narys Gunteris Verheugenas, už Europos Sąjungos plėtrą atsakingas komisaras, viešėdamas Lietuvoje sakė, jog Lietuvos institucijos nepasinaudoja visomis derybų proceso galimybėmis.

Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas socialdemokratas Gediminas Kirkilas mano, kad valdžią praradę dešinieji negali susitaikyti su mintimi, kad laurai už integraciją gali tekti dabartinei kairiųjų valdžiai: "Dešinieji staiga suvokia, kad praranda savo pranašumą. Todėl atsiranda nepasitenkinimas savimi ir kritika dėl kritikos".

Prezidentūros atstovų tvirtinimu, artėjant Prezidento rinkimams daugėja norinčių pasidaryti reklamą metant derybų su Europos Sąjunga kortą. Anot jų šūkis "Mes nepasiduosime Briuseliui" tampa vis populiaresnis, nes politikai pajuto, kad aliuzija su Maskva atkreipia žmonių dėmesį.

"Kai Vyriausybė neduoda aiškių signalų, kaip derėtis, jai pavaldus departamentas pradeda improvizuoti. Kai žinyba neturi pakankamai informacijos apie Vyriausybės veiklą bei rezultatus, tuomet viena koja žengia vienur, kita kitur. Todėl mūsų ėjimas į Europos Sąjungą - kažkoks skersas", - samprotavo K.Glaveckas.

Labiausiai nepavykusias parlamentaras laiko derybas mokesčių politikos srityje: "Net ir derybininkai pripažįsta, kad buvo galima ieškoti švelnesnių variantų didinant akcizus. Taip pat paliekama nepanaudotų galimybių derantis dėl žemės ūkio politikos".

Prezidentūra nesutinka su tokiais priekaištais: "Derantis dėl opiausių žemės ūkio skyrių P.Auštrevičius siekia 13 pereinamųjų laikotarpių įvairiose srityse ir daugiau nei 20 techninės adaptacijos laikotarpių. Tai ypač svarbu ir rodo, kad turime gerą euroderybininką".