Tautininkai buvo prisijungę prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), tačiau šiai politinei jėgai išmetus iš savo gretų G. Songailą ir Kazimierą Uoką, dalis tautininkų nusprendė vėl atkurti Tautininkų sąjungą ir tam pasirinko A. Smetonos perversmo dieną.

„Pasirinkome tą dieną ir specialiai, ir nespecialiai. Žinojome tą datą, tai tam tikras sutapimas, bet tai galbūt sveikas sutapimas. Laikai, aišku, pasikeitę, praėjo 85-eri metai, ir mes esame konstituciniai demokratai pagal savo požiūrį. Politinio veikimo priemonės yra kitos nei prieš 85-erius metus, tačiau liko tas pats tautininkų principas – atsakomybė už tautos ir valstybės ateitį. Tačiau kai reikia esminių pasikeitimų valstybėje, kad mes būtume savo valstybės šeimininkai, mes esame pasiruošę – tai irgi tam tikras sutapimas tam, kas vyko prieš 85-erius metus“, - DELFI teigė G. Songaila.

Politikas sakė, kad apskritai tautininkai ir jis pats laikosi požiūrio, jog istorijos teisti nereikia.

DELFI primena, kad 1926 m. gruodžio 17 d. A.Smetona su tautininkais ir dalimi karininkijos nuvertė teisėtai išrinktą prezidentą Kazį Grinių ir įvedė autoritarinį režimą.

Gruodžio 17-oji, beje, yra ir nuverstojo prezidento K. Griniaus gimimo diena. Ši data perversmui pasirinkta dėl to, kad prezidento gimtadienį šventusius aukščiausius šalies pareigūnus buvo lengva suimti vienoje vietoje.