VTEK nagrinėjo, ar T. Barštys nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, taryboje balsuodamas dėl nekilnojamojo turto (NT) mokesčio tarifų nustatymo kitiems metams. Mat jam priklauso bendrovė „Kauno grūdai“, anot etikos sargų gauto skundo, valdanti Laisvės alėjoje esantį viešbutį „Kaunas“, kuriam taikomas NT mokestis.

Po posėdžio VTEK nutarė nutraukti T. Barščio veiklos vertinimą. Mat nėra iki galo aišku, ar milijonieriui iš tiesų priklauso „Kauno“ viešbutis.

„Komisija nusprendė tyrimą dėl Kauno miesto savivaldybės tarybos nario T. Barščio nutraukti, nes neturi duomenų, kad T. Barščiui sprendimo priėmimo metu priklausė AB „Kauno viešbutis“ akcijos, trečiasis akcininkas (artimas asmuo) miręs, o paveldėjimo procesas nėra baigtas“, - rašoma antradienį išplatintame VTEK pranešime.

DELFI primena, kad beveik visiems lig šiol svarstytiems politikams, susijusiems su komerciniu NT ir balsavusiems dėl NT mokesčio tarifų, VTEK buvo negailestinga. Prieš mėnesį nustatyta, kad Vilniaus meras Artūras Zuokas, vicemeras Romas Adomavičius bei Kauno politikai Visvaldas Matijošaitis, Irena Matijošaitienė, Tomas Bagdonavičius ir Povilas Mačiulis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

VTEK nenubaudė tik vieno svarstyto politiko – socialdemokratų frakcijos Vilniaus taryboje vadovo Vytauto Milėno. Mat nustatyta, kad jo valdomas turtas labai nežymiai susijęs su NT mokesčiu, tad tyrimas nutrauktas dėl mažareikšmiškumo.

Visi neigiamo VTEK įvertinimo sulaukę politikai tvirtino nesuprantantys tokio etikos sargų verdikto.