Įspūdinga eglė įvairiomis spalvomis sužibusi ir Savanorių prospekte prie Kauno rajono savivaldybės. Eglės įžiebimo šventės dalyviai netgi juokavo: taip jau sutapo, kad kartu su eglutės įžiebimu į Kauną bei miestą apjuosiantį rajoną pagaliau atkeliavo tikra žiema.

Bet ne vien pirmosios snaigės džiugino susirinkusius į šventę prie rajono savivaldybės rūmų, kur skambėjo daug smagių dainų apie žiemą. Širdį savo žavumu glostė puošni žaliaskarė, atkeliavusi į Kauną iš Vilkijos apylinkių seniūnijos Valmantiškių kaimo. Dvidešimt šešerius metus ši eglė puošė mokytojos Vitalijos Medaikienės sodybą, o šiemet šeimininkė ją nusprendė padovanoti Kauno rajono savivaldybei.

Meniškai ir skoningai papuoštą eglę Kauno rajono meras Valerijus Makūnas įžiebė kartu su savivaldybėje viešėjusiu socialinės apsaugos ir darbo ministru Donatu Jankausku.

O Kauno širdyje - Laisvės alėjoje, pačiame jos centre, kur vasarą trykšta fontanas, kita žaliaskarė tarsi pasinėrė į pusnynų patalus. Pusnys imituotos baltu lengvu audeklu, kuris, kaip sniegas, vėjo žarstomas, sujuda, vos tik stipriau papučia. Eglutei žaislus - dideles įvairių spalvų žvaigždes - pagamino Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentai, pasitelkę vaikų globos namų auklėtinių.

Kadangi fakultetas yra čia pat, prie fontano, tai, galima sakyti, jog būsimieji ekonomistai ir vadybininkai jau ne pirmus metus puošia "savo kiemą". Tiesa, studentams vienos eglės neužteko, jie dar ir netoli Laisvės alėjos, Vienybės aikštėje, pastatytą kitą eglę papuošė.

ELTA primena, jog studentiškų eglių puošmenas drauge su studentais bei Vilkijos ir Kauno "Atžalyno" vaikų namų globotiniais šiemet kūrė ir į labdaros projektus įsitraukęs garsusis krepšininkas Linas Kleiza.

Miesto meras Andrius Kupčinskas, pasidžiaugęs jaunimo iniciatyva puošti dvi miesto egles, priminė, kad jau penkiolika metų Vienybės aikštės eglę Kaunui simboliškai dovanoja Norvegijos Vestfoldo grafystė, su kuria antrasis pagal dydį Lietuvos miestas 1991-aisiais užmezgė bendradarbiavimo ryšius.

Anksčiau į Kauną atkeliaudavo eglė iš pačios Norvegijos, dabar tenkinamasi Lietuvoje išauginta žaliaskare, nes jos "sesėms" tolima kelionė - per daug "varginanti ir grožiui kenkianti".

Kaune jau veikia Kalėdinis turizmo informacijos centras

Artėjant Kalėdoms, informacija apie viešus šventinius metų virsmo renginius kauniečiams ir svečiams pradėta nemokamai teikti tradiciškai Kaune atidarytame "Kalėdiniame turizmo informacijos centre". Jį, kaip ir iki šiol aštuonerius metus iš eilės, šiemet įrengė miesto savivaldybės įsteigtas Kauno turizmo informacijos centras (TIC).

Šiais metais šventiniu laikotarpiu Kaune vyks ypač daug įvairiausių renginių. Kiekvienas užsukęs į "Kalėdinį turizmo informacijos centrą" galės gauti nemokamų leidinių, pristatančių turizmo galimybes Kaune, nemokamų žemėlapių bei nemokamą renginių programą "Kalėdinis pramogų gidas".

Žiemiška ir šventiška įstaiga skelbia, kad greta jau anksčiau sukurtų ekskursijų, TIC parengė ir naujų. Visiems, norintiems šventiniu laikotarpiu smagiai ir turiningai praleisti laiką, siūloma nauja ekskursija "Apšerkšnijusi Žalgirio arena", kuri kviečia apžiūrėti įspūdingus rūmus Nemuno saloje ir išvysti juose tai, ko nepamatysi, būdamas kokio koncerto ar sporto varžybų žiūrovu.

Norintiems pakeliauti šiek tiek toliau, TIC siūlo ekskursiją "Kalėdinis Birštonas su pramogėlėmis". Šios nuotaikingos ekskursijos programoje - ir šaunios maudynės baseine, snieguoto Nemuno vingio apžvalga nuo Vytauto Didžiojo kalno, ir daug kitų pramogų.